четвъртък, 1 декември 2011 г.

Печена тиква и разходка в Боровец

Да си покажа любимата печена тиква,защото такава я правя повече от 10 години.


В тава изсипвам 1 чаена чаша захар и 1 чаена чаша вода-разбърквам леко и нареждам тиквата с кората нагоре.

Слагам я в затоплена фурна да се изпече-когато започне да потъмнява кората и карамела е поел в тиквата-изваждам.
Придобива карамелен вкус и аромат-много е вкусна...






След забързаното ежедневие и ние с половинката отдъхнахме за малко в Боровец,а уж щяхме да се разходим само до Витоша.Но по-добре че стана така,защото срещнахме приятели там и останахме с преспиване....Фонтаните бяха атракция-деца си играеха вътре ,а по-големите се снимаха пред тях за спомен.Е ,аз само така си ги щракнах...





и на връщане към София

Пак ми се ходи,но друг път...

12 коментара:

  1. Живе, хубава разходка и много лъскава, и апетитна тиква :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе,никога не съм я правила потози начин,но ще пробвам.Звучи ми много вкусно!
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета,пробвайте по този начин, и друг няма да искате да правите.
    УСПЕШЕН И ЩАСТЛИВ МЕСЕЦ ВИ ЖЕЛАЯ!

    ОтговорИзтриване
  4. Знам ,знамммм какъв е вкуса на тази апетитна тиква:))....и аз я приготвям така :) ....Живе , ама много апетитно изглежда в чинийката ,а снимките са чудесни !Какви красиви места има в България!
    Силна прегръдка и пожелание за много весели и усмихнати дни през най- празничния месец от годината :) !

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, прекрасни снимки си направила!Невероятно красива природа! Върна ме за кратко в България, за което много ти благодаря!
    А....и тиквата изглежда много апетитно!
    Желая ти един щастлив и хармоничен месец декември!

    ОтговорИзтриване
  6. Хубава разходка, с хубави снимки! Тиквата по тази стара и изпитана рецепта изглежда много апетитно!

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. ЖИВЕ, благодаря ти за страхотната разходка и за тиквата много я тача аз ....
    Твоята е прекрасна .
    Целувки и хубав след обяд

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички вас-прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  9. Обожавам тиква,Живе!
    Но така обърната не съм пробвала никога да я изпека,благодаря,че сподели с нас тази хитринка!

    Прекрасен ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  10. Пробвай,Еликсирче,ще ти хареса-сигурна съм.Аз само така си я правя,особено като се карамелизира захарта при печенето става муци...
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Това обещавам, че ще го опитам.
    Никога не бях чувала за този начин и съм впечатлена.
    Благодаря за невероятната идея.
    Весели празници.:)))))

    ОтговорИзтриване
  12. Валентина Солакова23 март 2012 г. в 11:40

    Живе,от кога я гледам тая рецепта,но най-накрая се наканих миналата седмица и я направих с последната тиква,не беше вкусна,а направо божествена.Досега като съм правила,захарта все ми изтичаше от парчетата,най-накрая ядох сладка печена тиква,благодаря ти!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване