петък, 2 декември 2011 г.

Царевичен хляб



Вече за трети път го правя за 1 седмица-Катенце,благодаря ти ,мила!
Ама той вкусен и лесен за приготвяне-като започнах,та няма спиране....
Ето и продуктите

115 гр.царевично брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин,.
250 мл.вода
1 пак. суха мая 7 гр.
1 к.л. захар
брашно до меко тесто-да не лепне много

Всичко се смесва,разбърква се хубаво ,тестото се намазнява от всички страни,слага се в купа завива се с кърпа и се оставя да втаса на топло 40 мин.-аз слагам в леко затоплена и изключена фурна.
С ръце оформете втасалото тесто на правоъгълник,леко го намазнявам и го завийте като руло,като оставите ръба отдолу.Поставете го в тава с пекарска хартия,поръсена с двата вида брашно.Завийте го и оставете да втаса отново за един час.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Направете разрез по средата,по дължина на хлебчето.Сложете тавичка с топла вода,на дъното на

фурната,а малко над нея почти на най-горна решетка,поставете тавичката с хлебчето.Печете 30-40 мин.Охладете на решетка.

12 коментара:

  1. Определено ще взема и аз да го направя, вече се амбицирах! Умеете да изкушавате, хей! Живе, малко се притеснявам, че нямам опит с хлябовете и питите, правила съм 1-2, но ще взема да пробвам. Поздравявам те и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Ха,Кенди се притеснява!Като те знам,какви красоти твориш,давай,най много първия път да го изяде някое кученце:)))
    Живе,хлебчето ти е станало страхотно
    Ние в къщи,почти не ядем купен хляб.
    Радвам се,че ви е харесал!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе,с тази чудна хрупкава коричка никак не е странно,че си го правила няколко пъти,разкошен е!

    Приятен петък пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  4. Кенди,смело напред-все ще се получи.Всяко нещо си има първи път,така ,че и с хляба ще се справиш-сигурна съм.И после да се похвалиш...

    Кате,и аз започнах да меся честичо,но се притеснявам от кантара.Мъжът ми каза ,че както съм започнала,няма да е добре за килограмите.На топъл и вкусен хляб не може да се устои...

    Еликсирче,наистина си е разкошно хлебчето-и на другият ден също.
    Приятен ден,момичета-прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  5. ЖИВЕ,как обичам царевично хлебче но никога не съм правила .
    Твоето е разкошно и си крадвам рецептата.:)
    Силно те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
  6. Зиче,направи го и съм сигурна ,че ще ти хареса.В къщи мъжете го одобриха и затова го правих няколко пъти.
    Прегръдки и за теб,мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Живе, чудесен е хлаба, а щом е царевичен, зачи е в графа любими. Коричката, не мога да я пропусна, а за аромата на домашно печен хляб ммммм... просто нямам думи.
    Поздарви!

    ОтговорИзтриване
  8. Ели,не бях пробвала царевичен,то вече ми е любим.Друго е когато замирише на домашен хляб в дома....
    Хубава вечер и на теб!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз се нареждам за рецептата ..:)...макар да не съм кой знае колко добра в месенето :) ! Живе , станал е великолепен хляба и снимките са чудесни ! Комплименти ! Лека петъчна вечер и хубав уикенд ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесен хляб, много апетитен е станал:)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  11. Големи сте подстрекателки с Катето,
    страхотно изглежда царевичния хляб - обичам вкуса и препечената коричка.
    Чудесна рецепта и представяне,
    поздрави за двете ви и хубави почивни дни,
    Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Продължавам със следващата рецепта за хляб-за сега скрих кантара....
    Благодаря ви момичета-хубави почивни дни ви желая!

    ОтговорИзтриване