неделя, 15 януари 2012 г.

Сланинка със смокинка


Не всеки обича сланинка,но тези на които им допада, могат да си приготвят тези мезенца.За червеното вино в студените вечери е супер комбинация.Не е никак трудно-просто смокинката се завива с лист тънка сланинка и се закрепя с помощта на клечка за зъби.Става и с бекон.Може да се изпекат на скара ,ако са повечко-аз направих само няколко на грил тигана,защото само аз и свекърва ми обичаме свинските нещица.Дори вчера с нея преядохме с топла пърленка и пръжки...

17 коментара:

  1. Живе и у дома има един брой мъж , дето казва ,че саламите са по- вредни от сланината и всяка година си купува екологична сланина от някое село и осолява собствени запаси.
    Дали става неговата сланина за тези смокини, че аз пък обожавам сладко и солено.
    Спокоен неделен следобед!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Умен мъж! Много е прав за сланинката и саламите. Заслужава си да му се предложи подобно екзотично мезе.

      Изтриване
  2. Тези дни видях сланинка на пазара и така ми се приядееее, а сега не е момента :( . Никога не съм предполагала, че може да се комбинира със смокиня, много интересна комбинация, сигурно и вкусна, ще опитам някой ден, задължително! Твоите от сушените смокинки ли са, и предварително беше ли ги накиснала или директно ги изпече?

    ОтговорИзтриване
  3. Сланинка на мен ми донесоха от село-не купувам от магазин.Макар,че сега това което ще хапна,това ми е за цяла година-просто да ми мине мерака.Моята беше леко осолена,поизмих я,не знам дали може да се накисне в студена вода за известно време.А смокините не ги накисвам предварително.Както са от пакетчето,така ги правя.Моя колежка ми каза тази комбинация,направих я и ми допадна.
    Хубав ден,момичета!

    ОтговорИзтриване
  4. Не мога да си го представя като вкус!
    Мъжа ми ще го оцени разбира се, щом има сланинка, а пък и смокини...
    Прегръдки Живе*)

    ОтговорИзтриване
  5. Кате,и аз не си го представих,докато не го опитах.На мен ми хареса.Емо ако обича препечена сланинка,това със сигурно ще му хареса.
    Прегръдки мила моя....

    ОтговорИзтриване
  6. Живе, каква интересна комбинация, никога не би ми хрумнало! Моят мъж също много обича сланинка, ама все има някакви изисквания към нея :)
    В комбинация със смокини не мога да си го представя, но бих пробвала с удоволствие, аз съм ентусиаст в тази област :)
    Хубава неделя, Живе!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересни хапчици, Живе! Апетитно изглеждат... Ще взема и аз да пробвам комбинацията! Хубава вечер и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живче, харесва ми. Много оригинално, интересно и ще се пробва. Съчетанието е супер! С бекон също ще е готино. Лека вечер и мерси за идейката:)))

      Изтриване
    2. Направо ме застреля с тази идея, Живе:)
      Изглежда супер! Непременно ще опитам какъв е вкусът!
      Хубава седмица!

      Изтриване
  8. Хмм...Това изглежда интересно и доста предизвикателно:)Ще се опита! Успешна седмица:)

    ОтговорИзтриване
  9. Опитайте и изненадайте мъжете си!Интересен вкус,който не е за пренебрегване.Поне зимата е сезона на сланината...
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. И аз ще го опитам па макар и да не трябва да ям сланина :)! Обичам ги такива смесени вкусове -сладки солени:))....:*

    ОтговорИзтриване
  11. Аз не съм по сланината, но намирам комбинацията й със смокини за изключително очарователна и изненадваща. Сигурна съм, че с червено вино е просто перфектно! :-)
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Е не.....ти ме разби с това предложение! У дома не обичат сланинка, но пък харесват комбинация сладко-солено, така че ще пробвам :). Благодаря ти!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. Живе, много интересно предложение. Сланината не е от любимите ми храни, но тази зима се сдобих с няколко парчета. Рецептата ти ми идва точно навреме, благодаря ти мила.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Ако не обичате сланина,става и с бекон.Тук в случая сланината изобщо не се чувства,а повече вкуса на смокинята.Вчера свекърва ми беше изумена от вкуса на тази комбинация-много и хареса.Така ,че пробвайте и после споделете!
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване