събота, 10 март 2012 г.

Тройно шоколадова торта-в офиса


За 8 -ми март решихме да си направим торта в офиса.Не каква да е ,а тройно шоколадова.За целта се доверихме на Танчето/Аз готвя/ с една от нейните сполучливи рецепти.Тортата не се нуждае от печене,за което направата и стана много лесно-хубавото е ,че си имаме микровълнова и хладилник,че без тях не става нищо...



Необходими продукти


за блата
220 г бисквити еверест с орехи
2 с.л. кокосови стърготини
125 г масло
5 с.л. прясно мляко
1 с.л. пудра захар


за крема "Черен шоколад"

170 г черен шоколад (2 бр натурален Своге)
160 мл сметана
240 мл прясно мляко
100 г кафява захар
100 мл вода
1 пакетче желатин

за крема "Млечен шоколад"

200 г млечен шоколад (2 бр. млечен шоколад "Milka")
160 мл сметана*
240 мл прясно мляко
50-75 захар (по желание)*
100 мл вода
1 пакетче желатин

за крема "Бял шоколад"

200 г бял шоколад (2 бр. бял шоколад "Milka")
160 мл сметана*
240 мл прясно мляко
50-75 захар (по желание)*
100 мл вода
1 пакетче желатин

Начин на приготвяне



Как да приготвим блата?

Смиламе бисквитите в блендер, докато получим фино брашно. Ние ги сложихме в найлонов плик и с дъската за хляб ги смляхме/от бой/.Изсипваме бисквитите в подходяща купа.

Към бисквитите добавяме кокосовите стърготини,размекнатото масло и пудрата захар и разбъркваме.
Така полученото "тесто" го разстиламе на дъното на съда, в който ще приготвим тортата. Покриваме равномерно дъното на формата и я слагаме в хладилника, за да стегне.


Може да я сложим за кратко във фризера, за да стегне по-бързо.

Как да приготвим шоколадовите кремове?


Кремовете се приготвят в следната последователност - черен шоколад, млечен шоколад, бял шоколад.
Започваме с приготвянето на крема с черен шоколад. В огнеопорен съд натрошаваме шоколада и добавяме сметаната. Загряваме в микровълновата и изчакваме да се разтопи шоколада и да се смеси със сметаната. Много е важно непрекъснато да разбъркваме, докато не получим хомогенна смес. След това добавяме захарта и затопленото прясно мляко, като продължаваме да разбъркваме докато се смесят. Изчакваме да се охлади малко и след това приготвяме желатина. Разтваряме желатина (използвам такъв на Д-р Йоткер) в 100 мл хладка вода и го оставяме да набъбне за около 5 минути. След това го втечняваме в микровълновата. Трябва да се внимава да не заври, защото ще се пресече. Добавяме постепенно готовия желатин към шоколадовия крем и разбъркваме, докато се смесят. Изсипваме сместа върху бисквитения блат и поставяме в хладилник за най-малко 40-50 минути, за да се втвърди крема. През това време може да приготвите крема с млечен шоколад. Ако не изчакате да стегне добре крема, рискувате при добавянето на следващия крем, те да се смесят и да се получи преливане между кремовете.
Останалите два крема се приготвят по същия начин, като се изчаква известно време преди да се добави новия пласт крем. За да се получи по-добро сцепление между кремовете е препоръчително след като стегнат кремовете с черен и млечен шоколав, повърхностите им да се надраскат леко с вилица и след това внимателно да се добави новия крем.
Приготвянето на тортата отнема няколко часа, поради това, че трябва да се изчака да стегне всеки един крем преди да се добави следващия, но като цяло не е трудна за изпълнение.

Всички харесаха тортата-благодаря ти,Танче!

Имаше и цветя...

5 коментара:

  1. Живе, има ли 3 вида шоколад без съмнение е чудесна!
    Страхотен празник сте си направили!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Много шоколад бе Живче....чудна тортичка!

    ОтговорИзтриване
  3. Това си е направо шедьовър в офис:)))
    Страхотна е станала Живе браво на вас.
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  4. Оооо, Живе, голямо пиршество сте си спретнали в офиса :) Браво! Супер ви се е получила.:))) Радвам се, че ми се довери и резултатът ви хареса!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване