петък, 20 април 2012 г.

Пиле по гръцки

Това пиле съм го правиле не веднъж и винаги става много вкусно. Ето и самата рецепта:
Продукти: Пилешки бутчета или други части на пилето-около кг 1 лимон 5 скилидки чесън по 1 кафяна лъжица: сол, риган, черен и червен лют пипер (или сладък, за необичащите люто) 1 кубче бульон - пилешки 5 с.л. зехтин шепа маслини 50 мл вода 50 мл бира Приготвяне: Аз оставих на някои части и кожата,на други свалих.Скилидките чесън се счукват, кубчето бульон се стрива ситно.Прибавят се всички подправки, сока от половиния лимон и зехтина, разбърква много добре сместа. Бутчетата се намазват хубаво със сместа, като тя се втрива в тях и нареждат в тавата за печене. Половината лимон се нарязва на кръгчета и нарежда върху месото.
Преди печене се прибавят и маслините около бутчетата, наливат водата и бирата, но така, че да не измиват подправките от тях, завива се с фолио и пече в загрята фурна - 10 мин. на 250*, 30 мин. на 180*; развива се фолиото и пече още 10 мин. на мах. градуси, докато кожата придобие приятен кафеникав загар.

2 коментара:

  1. Живе, ,много апетитна кожичка :)
    Идва ми да се пресегна през монитора!
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много апетитно, Живе! В момента го правя:))) Приятна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване