петък, 20 април 2012 г.
Пиле по гръцки
Това пиле съм го правиле не веднъж и винаги става много вкусно.
Ето и самата рецепта:
Продукти:
Пилешки бутчета или други части на пилето-около кг
1 лимон
5 скилидки чесън
по 1 кафяна лъжица: сол, риган, черен и червен лют пипер (или сладък, за необичащите люто)
1 кубче бульон - пилешки
5 с.л. зехтин
шепа маслини
50 мл вода
50 мл бира
Приготвяне:
Аз оставих на някои части и кожата,на други свалих.Скилидките чесън се счукват, кубчето бульон се стрива ситно.Прибавят се всички подправки, сока от половиния лимон и зехтина, разбърква много добре сместа.
Бутчетата се намазват хубаво със сместа, като тя се втрива в тях и нареждат в тавата за печене.
Половината лимон се нарязва на кръгчета и нарежда върху месото.
Преди печене се прибавят и маслините около бутчетата, наливат водата и бирата, но така, че да не измиват подправките от тях, завива се с фолио и пече в загрята фурна - 10 мин. на 250*, 30 мин. на 180*; развива се фолиото и пече още 10 мин. на мах. градуси, докато кожата придобие приятен кафеникав загар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе, ,много апетитна кожичка :)
ОтговорИзтриванеИдва ми да се пресегна през монитора!
Хубава събота!
Изглежда много апетитно, Живе! В момента го правя:))) Приятна вечер, мила!
ОтговорИзтриване