събота, 28 април 2012 г.
Тиквеник
Продукти:
2 пакета кори за баница-800гр
1,500 кг.настъргана тиква
2 яйца
1 ч.ч. захар
120 гр. орехови ядки
15 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. канела
За сиропа
1 ч.ч. вода
1ч.ч. захар
Приготвяне
настъргва се нарязаната и обелена тиква на едро ренде.Посолява се и се оставя да престои половин час.Изцежда се и се запържва в 5 с.л. олио до омекване-около 5 мин.След това се добавя захарта и канелата и се оставя да поизстине малко,прибавят се яйцата,смлените орехови ядки и се разбърква.Три кори се поставят една върху друга и третата се намазва с олио с помощта на четка,слага се от плънката навсякъде,навива се на руло и се поставя в предварително намазана с мазнина тава-аз ползват тази от фурната.Това се повтаря и с останалите кори.Накрая навитите кори се намазват отгоре с малко олио.
Тиквеника се пече в предварително загрята фурна до готовност.След като се изпече и изстине напълно, се полива със сварения захарен сироп,но да не бъде много горещ.
Оставя се па престои за 1 нощ сиропиран и завит.
Баницата става много мекичка и вкусничка....
Приятна събота!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
няма да пропусна това изкушение
ОтговорИзтриваневзимам си парченце и се моля за тиква !!!!!!
много хубави лаленца
прекрасна неделя ти желая