събота, 28 април 2012 г.

Тиквеник

Продукти: 2 пакета кори за баница-800гр 1,500 кг.настъргана тиква 2 яйца 1 ч.ч. захар 120 гр. орехови ядки 15 с.л. олио 1 ч.л. сол 1 ч.л. канела За сиропа 1 ч.ч. вода 1ч.ч. захар Приготвяне настъргва се нарязаната и обелена тиква на едро ренде.Посолява се и се оставя да престои половин час.Изцежда се и се запържва в 5 с.л. олио до омекване-около 5 мин.След това се добавя захарта и канелата и се оставя да поизстине малко,прибавят се яйцата,смлените орехови ядки и се разбърква.Три кори се поставят една върху друга и третата се намазва с олио с помощта на четка,слага се от плънката навсякъде,навива се на руло и се поставя в предварително намазана с мазнина тава-аз ползват тази от фурната.Това се повтаря и с останалите кори.Накрая навитите кори се намазват отгоре с малко олио.
Тиквеника се пече в предварително загрята фурна до готовност.След като се изпече и изстине напълно, се полива със сварения захарен сироп,но да не бъде много горещ. Оставя се па престои за 1 нощ сиропиран и завит.
Баницата става много мекичка и вкусничка....
Приятна събота!

3 коментара:

  1. няма да пропусна това изкушение
    взимам си парченце и се моля за тиква !!!!!!
    много хубави лаленца
    прекрасна неделя ти желая

    ОтговорИзтриване
  2. Ако харесвате ръчно изработени бижута, моля заповядайте! http://thejewelryland.blogspot.it/

    ОтговорИзтриване