неделя, 20 май 2012 г.
Κολοκυθάκια τηγανιτά-пържени тиквички по гръцки
Помествам рецептата направо от на Катето/candy/блога.Направих по нейната рецепта и станаха точно каквито ядох в Хепи преди време.Благодаря ти, Кате за споделената рецепта!
Продукти:
2 тиквички
сол
брашно
вода с лед
зехтин или олио за пържене
Нарежете тиквичките на тънки филийки, /не по-дебели от 5мм/ по дължина.
Потопете ги в студената вода.
Загрейте олиото.
Извадете тиквичките от водата. Посолете ги.
Потопете ги в брашното хубаво и ги изтръскайте от излишното количество.
Изпържете ги от двете страни в загрято олио.
Извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и ги сервирайте веднага.
Може да се сервират и със сос от кисело мляко,чесън и копър.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Имат много хрупкав вид,Живе!Обожавам тиквички и ще опитам по този начин. Вътре също ли са хрупкави,че малкия не иска меки.
ОтговорИзтриванеНинче,хрупкави са,но трябва да се ядат същия ден,защото от брашното на другия ден поомекват.
ОтговорИзтриване