неделя, 20 май 2012 г.

Κολοκυθάκια τηγανιτά-пържени тиквички по гръцки

Помествам рецептата направо от на Катето/candy/блога.Направих по нейната рецепта и станаха точно каквито ядох в Хепи преди време.Благодаря ти, Кате за споделената рецепта!
Продукти: 2 тиквички сол брашно вода с лед зехтин или олио за пържене Нарежете тиквичките на тънки филийки, /не по-дебели от 5мм/ по дължина. Потопете ги в студената вода. Загрейте олиото. Извадете тиквичките от водата. Посолете ги. Потопете ги в брашното хубаво и ги изтръскайте от излишното количество. Изпържете ги от двете страни в загрято олио. Извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина и ги сервирайте веднага.
Може да се сервират и със сос от кисело мляко,чесън и копър.

2 коментара:

  1. Имат много хрупкав вид,Живе!Обожавам тиквички и ще опитам по този начин. Вътре също ли са хрупкави,че малкия не иска меки.

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче,хрупкави са,но трябва да се ядат същия ден,защото от брашното на другия ден поомекват.

    ОтговорИзтриване