сряда, 23 май 2012 г.
Кюфтета по чирпански
Ястие,за което само слушах,но сега и направих.Стана вкусно...
Продукти са кюфтетата
750гр. кайма
1 глава лук ситно нарязан
1 филийка сух хляб-накисната във вода и изстискана
черен пипер
сол
брашно за овалване
мазнина за пържене
За яхнията
3 глави лук
3 средни моркова
1 зелена чушка
5 картофа
червен пипер или домашна лютеница,каквато сложих аз
доматено пюре
2 домата-пресни или от консерва
чубрица
сол
Каймата се омесва с продуктите и се прибира в хладилника за половин час.След това се правят на кюфтета,овалват се в брашно и се овалват в брашно.След това се изпържват и се оставят настрана.
В широка тенджера се сипват нарязаните лука,морковите и чушката с малко мазнина и 1 ч.ч. вода.
Прибавя се червения пипер, доматеното пюре, размито в 2-3 лъжици вода и ситно нарязаните домати .Така ври около 15 минути.
Прибавя се около 1л. гореща вода.
След като кипне соса се прибавят картофите, нарязани на кубчета и когато са почти готови се прибавят и кюфтетата.
Вари се на умерен огън още 20 минути.
Посолява се на вкус, прибавя се ситно нарязания магданоз и 1 с.л. брашно размито с малко вода.След 10 минути ястието е готово и се отстранява от огъня.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ох, с това съм отгледала децата!Става бързо и с малко продукти!Аз даже не ги пържа, направо в тебджерата!Благодаря за върнатия спомен!
ОтговорИзтриванеМного любима рецепта. За първи път ги опитах в Широка лъка и от тогава ги приготвям, но не много често:)
ОтговорИзтриванеВъпреки това ги обожавам тия кюфтета по чирпански:)