неделя, 13 май 2012 г.
Гювечета
Най-бързото ястие от типа на /изчисти хладилника/.Пълниш го с каквото имаш ,чукваш по 1 яйце и готово.
Аз слагам най-отдолу стар лук, след това на редове чушки, голяма пластинка сирене, парченца колбас, шунка, гъби от буркан или сварени, най-отгоре парчета домат,, парченца масло или олио (не отдолу, а точно отгоре, за да може минавайки през продуктите при загряването да ги омазни).
Чуквам по 1 яйце ,разбърквам жълтъка,за да не хваща кора.
И слагам да се пече около час.
Да не забравя и тези, които обичат лютичкото - винаги е много вкусничко да сложиш по средата една цяла зелена люта чушчица... :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво,Живе!
ОтговорИзтриванеХем вкусно,хем бързо,хем функционално/почистването което налага:)/!
Изчаквам малко да поизстинат и ще хапна:)!Прегръдки!
Νόστιμο και όμορφο πιάτο!
ОтговорИзтриванеΚαλό μεσημέρι.
Ζ.
Чудесно!Българска класическа кухня!Май всички обичаме това:)!Поздрави и хубава неделя!
ОтговорИзтриванеБързо, лесно и много вкусно! Чудесни гювечета:)
ОтговорИзтриване