неделя, 13 май 2012 г.
Гъбена каша
От моята свекърва знам,че за всякаква каша порциите зависят от лъжиците брашно.
1 супена лъжица брашно =1порция.Всеки път това е моята мярка.
Продукти:
около 200 г печурки (може и челадинки, пресни или замразени),
50 г масло,
2 лъж. олио,
4 супени лъж. брашно,
сол,
1 пресен нарязан на ситно чесън или 2-3 пресовани скилидки
черен пипер
Приготвяне:
Гъбите се нарязват на парченца. Сваряват се в подсолена вода. Маслото и олиото се загряват и в тях се запържва до златисто брашното. Постепенно с бъркане се добавят гъбите и бульона. На слаб огън с бъркане се досварява кашата още няколко минути. Добавя се черен пипер и чесъна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно, Живе!
ОтговорИзтриванеЖиве, едно време умирах просто за гъбена каша! Уникално вкусно, поне за мен! Много ти благодаря за рецептата, непременно ще я пробвам!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден!