неделя, 13 май 2012 г.

Гъбена каша

От моята свекърва знам,че за всякаква каша порциите зависят от лъжиците брашно. 1 супена лъжица брашно =1порция.Всеки път това е моята мярка. Продукти: около 200 г печурки (може и челадинки, пресни или замразени), 50 г масло, 2 лъж. олио, 4 супени лъж. брашно, сол, 1 пресен нарязан на ситно чесън или 2-3 пресовани скилидки черен пипер Приготвяне: Гъбите се нарязват на парченца. Сваряват се в подсолена вода. Маслото и олиото се загряват и в тях се запържва до златисто брашното. Постепенно с бъркане се добавят гъбите и бульона. На слаб огън с бъркане се досварява кашата още няколко минути. Добавя се черен пипер и чесъна.

2 коментара:

  1. Живе, едно време умирах просто за гъбена каша! Уникално вкусно, поне за мен! Много ти благодаря за рецептата, непременно ще я пробвам!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване