неделя, 13 май 2012 г.

Пилешки филета със сирене чедър

Първо слагам пилешките филенца да отлежат във марината.За тази цел ги заливам със следните съставки. Соев сос, мед, лимонов сок, малко олио, чесън /не винаги/ и розмарин,вегета. От меда и лимоновия сок стават топящи се в устата и много сочни. А освен това разкошни на цвят - медно-червени. Така си стоят няколко часа в затворен съд и в хладилника. когато дойде време за печене ги изваждам от хладилника и подреждам в намаслена тава.Върху всяко филе подреждам парче сирене-може и цяло и хапки масло.
Сипва се в 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бира,които се сипват отстрани на месото.Покрива се с фолио и се пече половин час в загрята фурна.След това се отвива и се запича.Поднася се с гарнитура-при мен с картофи.

5 коментара:

  1. МММММММ, вкусно и лесно :)
    Хубав ден Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни филенца!!!
    Хубав ден и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Това е много по мой вкус!Харесвам запеченото сиренце, как се разтопява...!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни филенца,много по мой вкус,Живе!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване