събота, 26 май 2012 г.
Бързи питки
Продукти
1 кофичка кисело мляко
150 гр. сирене
2 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлябна сода
щипка сол (ако сиренето е много солено не се слага)
1 с.л. краве малсо или маргарин
олио за намазване на тавата
Приготовление
Киселото мляко се изсипва в купа и към него се дабавя хлябната сода. След това натрошеното сирене и солта. Всичко това се разбърква на ръка с вилица или лъжица. След това добавяме брашното и бъркаме до поучаване на еднородно тесто. Тестото, което се получава е сравнително меко и лепкаво, за това питките се оформят като се вземе от него с лъжица и с намазнени ръце леко се овалват. Поставят се в тава намазана с олио (може да поръсите с брашно, за по-лесно отделяне от тавата, но вкъщи ги предпочитаме изпечени само върху тава намазана с олио, защото коричката отдолу става хрупкава и вкусна.) След като се оформят питките върху всяка се слага малко парченце (колкото грахово зърно) масло или маргарин . Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 20 мин., може и малко по-дълго - зависи от фурната. След като се изпекат на външен вид не са с перфектни форми като питки от месено тесто, но за сметка на това са много вкусни! Стават за около 30 мин. и не изискват много продукти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много често ми се налага да правя набързо питки и отдаван искам такава рецепта!Ще ги пробвам!
ОтговорИзтриванеА,тези съм ги зачислила на госпожицата,но и аз ги правя отвреме на време,чудни са!Даже днес показах поредните с печена чушка.
ОтговорИзтриванеИ твоите са идеални!
Поздрави!
и аз ги правя от време на време,бързи и вкусни
ОтговорИзтриванеХубава вечер и успешна предстояща седмица