събота, 26 май 2012 г.
Марокански хляб
Рецептата на този хляб видях при Мони/magiasmoni.blogspot.com/ и го направих.Оказа се вкусен и ще го правя занапред.
Продукти:
400 г брашно
20 г жива мая
40 г масло
1 суп. л. захар
200 мл топло прясно мляко
1 ч . л. сол
за намазване
1 жълтък
1 суп. л. топла вода
1 суп. л . сусам
Приготвяне:
Замесваме тесто и го оставяме да втасва за един час, докато удвои обема си. След това размесваме още веднъж тестото и го разточваме до получаването на правоъгълник, навиваме откъм дългата страна, за да получим руло, което после завиваме на венец. Правим разрези от външната страна , покриваме го и оставяме да втасва за още половин час. Жълтъка разбъркваме с водата и намазваме втасалия хляб, отгоре поръсваме със сусам. Печем на предварително загрята на 180 градуса С фурна за около 20-25 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Красиво оформление!А сигурно и вкусно!ПОздрави!
ОтговорИзтриванеBut in case of erectile dysfunction, according to CBC News," The Independent" newspaper celebrated farmacia on line's fifteenth anniversary of being on the market like cialis and levitra. Nevertheless, if you like.
ОтговорИзтриванеCheck out my web site: secret info