събота, 26 май 2012 г.

Пилешко месо с китайски сос и задушени зеленчуци

Продукти: 300 гр. пилешко филе 1/2 тиквичка 1 голям морков 1 глава лук 2 чушки/червена и зелена/ 1 парче зеле 4-5 скилидки чесън рястителна мазнина За марината: 1 с.л. царевично нишесте 3 с.л. соев сос 3 с.л. оризов оцет. За сосът: 1 с.л. тъмен соев сос 4 с.л. светъл соев сос 1 с.л. мед 1 с.л. кетчуп 1 с.л. царевично натурално нишесте 1/2 ч.ч. вода 3 скилидки чесън пресовани. Приготвяне: Месото нарязваме на жулиени. Смесваме продуктите за марината и разбъркваме добре. Добавяме пилешкото и смесваме с марината. Мариноваме за около 30 мин. През това време нарязваме лука и зелето на малки кубчета.Морковът и тиквичката на пръчици с инструмент за рязане на пръчици или с нож.В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни.Изваждаме в чиния и запазваме.Зеленчуците сотираме за по около минута и половина всеки по отделно. Започваме със зелето и лука, изваждаме при пилешкото.Добавяме морковът и чушката 1,5 мин. и изваждаме при останалите продукти.Накрая тиквичката и чесъна , сотираме и смесваме всички продукти в тигана.Заливаме с продуктите за соса смесени и разбити предварително.Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня.Сервираме горещо .

3 коментара:

  1. Явно са хрупкави зеленчуците, при тази обработка!Много добро предложение!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен много ми харесва. Обичам пиле със зеленчуци, а по този начин приготвено ще е много вкусно. Сигурна съм!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно става,наистина го докарва на китайско,поне известното за нашите ширини !

    ОтговорИзтриване