събота, 26 май 2012 г.
Пилешко месо с китайски сос и задушени зеленчуци
Продукти:
300 гр. пилешко филе
1/2 тиквичка
1 голям морков
1 глава лук
2 чушки/червена и зелена/
1 парче зеле
4-5 скилидки чесън
рястителна мазнина
За марината:
1 с.л. царевично нишесте
3 с.л. соев сос
3 с.л. оризов оцет.
За сосът:
1 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. кетчуп
1 с.л. царевично натурално нишесте
1/2 ч.ч. вода
3 скилидки чесън пресовани.
Приготвяне:
Месото нарязваме на жулиени.
Смесваме продуктите за марината и разбъркваме добре.
Добавяме пилешкото и смесваме с марината.
Мариноваме за около 30 мин.
През това време нарязваме лука и зелето на малки кубчета.Морковът и тиквичката на пръчици с инструмент за рязане на пръчици или с нож.В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни.Изваждаме в чиния и запазваме.Зеленчуците сотираме за по около минута и половина всеки по отделно.
Започваме със зелето и лука, изваждаме при пилешкото.Добавяме морковът и чушката 1,5 мин. и изваждаме при останалите продукти.Накрая тиквичката и чесъна , сотираме и смесваме всички продукти в тигана.Заливаме с продуктите за соса смесени и разбити предварително.Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня.Сервираме горещо .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Явно са хрупкави зеленчуците, при тази обработка!Много добро предложение!
ОтговорИзтриванеИ на мен много ми харесва. Обичам пиле със зеленчуци, а по този начин приготвено ще е много вкусно. Сигурна съм!
ОтговорИзтриванеМного вкусно става,наистина го докарва на китайско,поне известното за нашите ширини !
ОтговорИзтриване