събота, 26 май 2012 г.
Шоколадова трюфел торта
Тази торта е за шокоманиаци.Плътен ,шоколадов вкус-изяждаш 1 парче и си там.....Много е любима в нашето семейство.
Продукти за блата:
2 пакета бисквити еверест- 1 с какао и 1 с орехи
250 гр. масло
2 с.л. мед/
2 с.л. ликьор/бейлиз
Раздробяват се бисквитите в блендер, добавя се мекото масло, мед и аромат бейлиз. Сместа се сипва във формата и се разстила като подложка на дъното на разкопчаваща се тортена форма /ф 28 см/.
Продукти за крема:
6 натурални шоколада
500 мл. течна сладкарска сметана
2 пакет желатин на прах
50гр. мед
100 мл. вода
аромат ванилия
3с.л. какао за поръсване
Желатинът се разтваря в студена вода и оставя да набъбне, след което се разтопява на водна баня до втечняване, без да заври. Оставя се да се охлади леко.
Шоколадът се разтопява на водна баня или в МВ.От време на време се изважда,разбърква и пак се слага в микровълновата.Така докато хубаво се разтопи-да не е на висока температура.
Завира водата, добавя се меда и след нейното разтопяване се маха от котлона. Започва наливането им в разтопения шоколад на части, при непрекъснато разбъркване, като се завършва с течния желатин. След пълното изглаждане, шоколадовият мус се поставя над купата с топла вода / но не на котлон/.
Разбива се сметаната /с 1 с.л. захар по желание/ и ванилия, на лек сняг и на части се прибавя към шоколадовата смес. След като се поеме първата половина от сметаната, останалата част от нея се доразбива до плътност и двете смеси отново обединяват.
Шоколадовият мус се излива върху бисквитената подложка. Поставя се в хладилник най-добре за нощ.
Поръсва се с какао.
При поднасяне се разрязва с топъл и влажен нож.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Само за моя Роби е тази торта ,Живе ...ще си умре от кеф :)))...Мноо хубава рецепта !
ОтговорИзтриванеВанюшка,точно за него е-мръсно шоколадово...
ОтговорИзтриванеМного си я обичам тази торта...
Прегръдки за тебе!
Живе,направо ми скри погледа:))
ОтговорИзтриванеслед толкова много рецепти,тази ме спечели като фен
хубава вечер