събота, 26 май 2012 г.
Домашна бананова торта
За тази торта рецептата видях при Рони-нейния блог беше първият който разглеждах с интерес и наслада-http://thegingercookies.blogspot.com.Великолепни рецепти и изпълнения.Всички неща които съм правила по нейни рецепти за върховни...И с тази торта се случи същото.Правих я преди време,но днес я помествам.
За блата:
4 яйца
150 грама захар
100 грама брашно
ванилия
1/4 супена лъжица бакпулвер
30 грама разтопено краве масло
за крема:
1 литър прясно мляко
250 грама захар
125 грама меко краве масло
7 жълтъка
2 цели яйца
ванилии
1 пакетче крем "Оле" на Д-р Йоткер ( без варене)
150 грама царевично нишесте
плодове по избор, при мен- 6 банана
за намазване на тортата
сладкарска сметана или маскарпоне с пудра захар и есенция
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата и захарта на пяна, прибавете постепенно брашното и останалите продукти за блата и разбъркайте добре.
Изпечете блата в 23-25 см кръгла тава
Оставете го да изстине напълно и го срежете напречно на 2 равни части, да се образуват 2 блата.
Отделете 100 мл от млякото, в него разбийте яйцата, нишестето, захарта и ванилиите.
Разбийте ги много добре, да няма никакви топченца и бучици.
Загрейте силно останалото мляко и след като е горещо, го махнете от котлона.
С черпак прибавете по съвсем малко от горещото мляко към яйчената смес и разбивайте интензивно. После прибавете още малко горещо мляко и пак разбъркайте добре.
После пак извън котлона, смесете вече всичко и на много слаба степен на котлона започнете да варите крема.
Варете крема (като през цялото време не спирате енергично да разбърквате), докато стане много гъст.
Това са основните неща за получаване на хубав крем- слаб котлон, дълго време на варене и постоянно разбъркване.
Махнете го от котлона и сложете крема на прах, разбъркайте много добре.
След като изстине, разбийте го с много мекото краве масло (не разтопено, а меко) и това е всичко, кремът ви е готов.
Нарежете плодовете на едри парчета, аз нарязах всеки банан на по 3 части и после на две-напречно.
Пригответе си ринга, сложете на дъното му единия блат, върху него изсипете 1/4 от крема, после подредете в кръг плодовете, после пак 1/4 от крема, пак блат и после всичко по същия начин.
Накрая завършваме с крем.
Сложете тортата да престои една нощ в хладилника.
На другия ден се нанася последния щрих, тортата се освобождава от ринга, за да се намаже.
Аз намазах с разбита сметана и сложих в хладилник за няколко часа.
Много е фина на вкус и не натъртва.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много красива и вкусна торта, напълно споделям мнението ти за Вероника :)
ОтговорИзтриванеЕх,да имаше поне едно парче!
ОтговорИзтриванеЖиве,днес не мога да изляза от тук-ти направо ме шашна с толкова много и все приказно вкусни рецепти!
еее нямаш спиране !
ОтговорИзтриванеВсичко е страхотно
Прибавям и тази торта към списъка си
прегръдки и хубава вечер
И на мен рецептите на Рони винаги ми се получават. Досега провал нямам с няколко нейни рецепти и торти. Някои приготвих по два пъти.
ОтговорИзтриванеА сега за тортата: Страхотна визия и явно страхотен вкус ще да има тази тортичка. Ще си я отбележа да я пробвам и аз:)
Така е момичета-рецептите на Вероника са уникални!
ОтговорИзтриванеПоздрави!