неделя, 1 юли 2012 г.
Кайма на фурна с резани домат и сирене чедър
В тези горещини не е много за пускане на фурна,но пък времето е по-ценно.Затова сложих едновременно тавата с това ястие заедно с тава картофи за печене и всичко се изпече за отрицателно време.
Първо се омесва каймата,която трябва да престои в хладилника,докато приготвя картофите.
Продукти
750 гр. кайма
1 яйце
3 стръка пресен лук
магданоз ,подправки по желание-пипер,кимион
1 филийка мокър хляб
Омесвам каймата и прибирам в хладилника.
За печените картофи
Нарязвам картофите на четвъртини,поръсвам ги със сол или вегета,чубрица,червен и черен пипер, мазнина и 1 ч.ч. вода.Обърквам всичко и слагам във фурната .Сега ползвам правоъгълна тава,за да има място във фурната и за другата тавичка с каймата.
Изваждам каймата и разпределям в тавичка покрита с хартия за печене.
Отгоре подреждам резани домати
Разбивам 2 яйца и 100 гр. настъргано сирене чедър и заливам каймата.
Слагам в загрятата фурна и пека до готовност.
След изваждането нарязах на парчета и сервирах с картофите.
И стана много вкусно....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе ,много вкусно ястие си приготвила!
ОтговорИзтриванеТака апетитно си го запекла...Идеята много ми допадна!
Поздрави и приятна неделна вечер!
Вярвам ти ,че е вкусно ,Жижи ...изглежда превъзходно ! И на мен като на Мира ми допадна рецептата ! :*
ОтговорИзтриванеИ е вкусно да ви кажа....
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Живе, много ми харесва рецептата - бърза и вкусна! Само от гледането на снимките стомаха ми се разсвири! Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Ради!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много вкусно предложение за кайма!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам и аз тази вкусотийка :-)
ОтговорИзтриване