сряда, 4 юли 2012 г.

ХЛЯБ С ЧЕДЪР И ПРЕСНИ ПОДПРАВКИ

Продукти 2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1 ч.л. сол 1 пълна супена лъжица нарязан розмарин 1 стрък пресен лук-нарязан на ситно 1 1/2 ч.ч. настъргано сирене чедър 1 к.ч. нарязани на дребно зелени маслини 3 яйца 1/2 ч.ч. топло прясно мляко 1 с.л. разтопено масло Приготвяне В купа обърквам сухите подправки,след което прибавям настърганото сирене, маслините и разбърквам.Отделно разбивам яйцатаи и към тях прибавям маслото и млякото.
В купата с брашното прибавям яйчената смес
и с лъжица обърквам хубаво-получава се леко лепкаво тесто.
Разстилам в подмазана с масло малка тавичка
и пека в затоплена на 170 градуса фурна за около 30 минути.
Стана ароматен и вкусне хляб!

6 коментара:

  1. Чудесен ! Много хубава рецепта ,Жижка !
    Обичам когато в хляба има маслини !
    Целувки !

    ОтговорИзтриване
  2. Живе ухае чак до нас този хляб мммм ..прекрасен!
    Става и бързо а това знаеш ,че много обичам.
    Прегръдки и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Отлично изглежда, а и с чедър... автоматично влиза в графа предстоящи.
    Благодаря за рецептата, Живе.

    ОтговорИзтриване
  4. Много интересен хляб. Хубави съставки, вкусен и ароматен! Поздрави, Живче:)

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина ухае много вкусно...
    Прегръдки за всички вас!

    ОтговорИзтриване
  6. Много вкусен и ароматен изглежда хлябът! Чудесен вид има! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване