сряда, 4 юли 2012 г.
ХЛЯБ С ЧЕДЪР И ПРЕСНИ ПОДПРАВКИ
Продукти
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
1 пълна супена лъжица нарязан розмарин
1 стрък пресен лук-нарязан на ситно
1 1/2 ч.ч. настъргано сирене чедър
1 к.ч. нарязани на дребно зелени маслини
3 яйца
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
1 с.л. разтопено масло
Приготвяне
В купа обърквам сухите подправки,след което прибавям настърганото сирене, маслините и разбърквам.Отделно разбивам яйцатаи и към тях прибавям маслото и млякото.
В купата с брашното прибавям яйчената смес
и с лъжица обърквам хубаво-получава се леко лепкаво тесто.
Разстилам в подмазана с масло малка тавичка
и пека в затоплена на 170 градуса фурна за около 30 минути.
Стана ароматен и вкусне хляб!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесен ! Много хубава рецепта ,Жижка !
ОтговорИзтриванеОбичам когато в хляба има маслини !
Целувки !
Живе ухае чак до нас този хляб мммм ..прекрасен!
ОтговорИзтриванеСтава и бързо а това знаеш ,че много обичам.
Прегръдки и прохладна вечер!
Отлично изглежда, а и с чедър... автоматично влиза в графа предстоящи.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Живе.
Много интересен хляб. Хубави съставки, вкусен и ароматен! Поздрави, Живче:)
ОтговорИзтриванеНаистина ухае много вкусно...
ОтговорИзтриванеПрегръдки за всички вас!
Много вкусен и ароматен изглежда хлябът! Чудесен вид има! Поздрави! :)
ОтговорИзтриване