събота, 25 август 2012 г.
Люти чушки с доматен сос
Това са доматите ,които мама е произвела.Тя има едри и много сладки сортове-пловдивски разбира се.
Няколко дни се борех с тях в апартамента-а да се прави зимнина тук си е трудна работа-не е като на двора ,място без ограничение...Рецептата видях при Пепчо-за което и благодаря.
При мен продуктите бяха на око
около 10 кг.дамати ,обелени и нарязани
1 килограм люти чущки
100 мл. олио
50 мл.оцет
сол
захар
чесън-3-4 глави
целина
магданоз
Обелих и нарязах доматите в две тенджери и като започна за ври с черпаче извадих колкото може водата,след това започва истинското извиране.Когато 1/3 от водата изври и станат доматити меки ги пасирам,добавям чушките,измити и с изрязани дръжки и тук там цепнати,за да си пуснат лютивото.Сипвам олиото,чесъна,захарта,солта и оцета-така врят 15 минути-опитвам и ако трябва добавям още от подправките.
Когято изстине сместа,нарязвам целината и магданоза и обърквам и събирам сместа в една тенджера.
Сипвам в буркани и стерилизирам 10-15 минути.
Хубави почивни дни ,макар и с 40 градусови температури.....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
На зима са толкова вкусни :) и със сигурност напомнят за 40 градусови жеги :) ! Много обичам такива рецепти ,Жижи ! А люти чушчици обожавам :) !
ОтговорИзтриванеПоздрави за мама да ти е жива и здрава !
Хубава събота ,Жижи макар и с 40 гр. ..и тук е много топло ,ама казаха ,че през нощтта идва циклона ''Беатриче '' и носи прохлада :)) . Дано намине и към вас :* ! Чао ,мила ...целувки !
Благодаря ,мила Ванюшка-полъхва лек ветрец,има надежда...Целувям те -хубава вечер и на теб!
ОтговорИзтриване