петък, 15 февруари 2013 г.

Тиквени мини чийзкейкове в микровълнова

Вкусни и бързи се оказаха,но нямаше кой да ги яде в къщи ,та почерпих колегите с тях.На мене много ми допаднаха.Пепи,благодаря за рецептата! Направих 3 разновидности,белким прелъжа домашните,но като чуха ,че е с тиква и не припариха до него. Ето как се прави по начина на Пепи: Продукти (за 6 бр.) 1 пакет смлени или натрошени меки бисквити (150гр) - с чукалото за подправки, или с бурканчето за мелене на ядки 1 пакет крема сирене (125гр. и в никакъв случай на Вълчев!) 350 гр. цедено мляко (или заквасена сметана) 3 яйца 150 гр. тиква (печена, варена) 150 гр. пудра захар (или на вкус) 60 гр. меко масло 2 бр. ванилии или 1 ампула едро нарязан шоколад смлени орехи и натрошен шоколад Приготвяне: * Бисквитите, маслото и ядките се объркват с лъжица. * Разпределят се във формичките и притискат леко с лъжица към дъното им - пласт до 2см.. * Крема сиренето, цеденото мляко, яйцата и захарта се разбъркват (или с големия тел за яйца, или с миксера на ниска скорост). * Прибавят се тиквата (може да се свари в малко вода, нарязана на кубчета за 10 мин. в микровълновата) или сока от портокал и отново разбива всичко до гладкост. Тук може да се прибави и кората на портокал. * Сместа се излива върху основата от бисквити. * Пекат се по 2 чашки в микровълновата фурна, на 600W мощност за 3 мин. За това време средата остава почти течна (леко тресяща се),но от остатъчната топлина и докато изстинат крема се стяга. Така и с останалите купички, но внимателно - не трябва да се позволи завирането на крема вътре (ако започнат да се образуват мехурчета - изваждат се) * Охлаждат се до стайна температура и се прибират в хладилник за 3 часа. * Гарниране: с настърган шоколад,сладко от любим плод-при мен череши или просто така да си остане.

1 коментар:

  1. Само като прочетох чийзкейк с тиква и микровълнова ме привлече като с магнит:)
    Обичам и тиква и чийзкейкове а с миковълнова значи-бързо:)
    Ще пробвам обечателно!

    ОтговорИзтриване