петък, 15 февруари 2013 г.
Тиквени мини чийзкейкове в микровълнова
Вкусни и бързи се оказаха,но нямаше кой да ги яде в къщи ,та почерпих колегите с тях.На мене много ми допаднаха.Пепи,благодаря за рецептата!
Направих 3 разновидности,белким прелъжа домашните,но като чуха ,че е с тиква и не припариха до него.
Ето как се прави по начина на Пепи:
Продукти (за 6 бр.)
1 пакет смлени или натрошени меки бисквити (150гр) - с чукалото за подправки, или с бурканчето за мелене на ядки
1 пакет крема сирене (125гр. и в никакъв случай на Вълчев!)
350 гр. цедено мляко (или заквасена сметана)
3 яйца
150 гр. тиква (печена, варена)
150 гр. пудра захар (или на вкус)
60 гр. меко масло
2 бр. ванилии или 1 ампула
едро нарязан шоколад
смлени орехи и натрошен шоколад
Приготвяне:
* Бисквитите, маслото и ядките се объркват с лъжица.
* Разпределят се във формичките и притискат леко с лъжица към дъното им - пласт до 2см..
* Крема сиренето, цеденото мляко, яйцата и захарта се разбъркват (или с големия тел за яйца, или с миксера на ниска скорост).
* Прибавят се тиквата (може да се свари в малко вода, нарязана на кубчета за 10 мин. в микровълновата) или сока от портокал и отново разбива всичко до гладкост. Тук може да се прибави и кората на портокал.
* Сместа се излива върху основата от бисквити.
* Пекат се по 2 чашки в микровълновата фурна, на 600W мощност за 3 мин. За това време средата остава почти течна (леко тресяща се),но от остатъчната топлина и докато изстинат крема се стяга. Така и с останалите купички, но внимателно - не трябва да се позволи завирането на крема вътре (ако започнат да се образуват мехурчета - изваждат се)
* Охлаждат се до стайна температура и се прибират в хладилник за 3 часа.
* Гарниране:
с настърган шоколад,сладко от любим плод-при мен череши или просто така да си остане.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Само като прочетох чийзкейк с тиква и микровълнова ме привлече като с магнит:)
ОтговорИзтриванеОбичам и тиква и чийзкейкове а с миковълнова значи-бързо:)
Ще пробвам обечателно!