петък, 15 февруари 2013 г.
Варени гевречета със сусам
Гевречетата на Веси-Vens от сайта на гответе с мен-всички нейни рецепта са много вкусни.
Продукти :
200 гр. кисело мляко
200 мл. прясно мляко или вода
20 гр. мая за хляб
1 и 1/2 ч.л.сол
1 ч.л. захар
3 с . л. олио
1 белтък
около 600 гр. брашно
освен това :
1 жълтък
1 ч.л. олио
1 ч.л. вода
сусам за поръсване
Приготвяне :От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 30 минути. В съд на котлона се слага да заври около 500 мл. вода .От втасалото тесто се правят малки топки , с пръст се оформя по средата им дупка , като се придава форма на геврече. Така оформените гевречета се поставят във врящата вода за около 4 минути / по около 2 минути от всяка страна / . Изваждат се и се поставят в намаслена тава . Намазват се със смес от разбитият с олио и вода жълтък , поръсват се със сусам.
Пекат в предварително затоплена фурна при температура 180 - 200 градуса .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесни са станали,Живе!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!