
Баницата е по рецепта на Ани-/вкуснотека/.Много е вкусна....
Продукти:
1 кг настъргата тиква
пакет фини точени кори
шепа сушени плодове
1/2 ч.ч. орехи
кафява захар
1 портокал
3 ч.л. канела
1 1/2 ч.л. джинджифил на прах
1 кафена л. индийско орехче
масло и олио смес
Приготвяне
Задушете тиквата с малко вода колкото леко да поомекне и оставете да изстине.
Разтопете на котлона смес от масло и олио в равни количества.
Вземете една тънка кора. Намажете я обилно с мазнина. Похлупете и притиснете върху нея втора кора. Поръсете с лъжица от сухите подправки навсякъде. Настържете на средното ренде портокалова кора върху цялата повърхност на кората тук-там, поръсете добре и с орехи. Вземете от тиквената смес и поръсете . С ръце наронете кафява захар отгоре. Тъй като тя се слепва, ще ви е по-лесно с ръце.

Аз прагъвам от двете страни по малко и след това навивамна руло.Подреждам в намазнена тава.Отгоре с четка намазвам с останалата мазнина.

Пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.След като се охлади се поръсва с пудра захар.

Ани,благодаря за рецептата!
Живе, много вкусна баница си направила! И аз правя по подобен начин, но без портокал, джинджифил и инд. орехче. Тези съставки много ме впечатлиха при Ани и ще ги пробвам.
ОтговорИзтриванеИзглежда апетитно!
Успешна седмица!
Живе, сега виждам тази публикация. Благодаря ти от сърце, разкошен тиквеник :)
ОтговорИзтриване