събота, 16 февруари 2013 г.

Хляб с розмарин и орехи

Да не остана по-назад от Павлинка и аз си напарвих този вкусен хляб.Рецептата я преписвам направо от нея. Продукти: 2 ч.ч. бяло брашно 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно 2 пак. суха мая или 1 пак. жива мая 1 1/2 ч.ч. хладка вода 1 ч.л. захар 1 1/2 ч.л. сух розмарин или пресен /ако имате/ 2 ч.л. сол 2-3 с.л. зехтин 1/2 ч.ч нарязани орехи Маята, захарта и малко от водата поставяме в подходящ съд и разбъркваме, покриваме с фолио и оставяме на страна да втаса. В дълбока купа пресяваме двата вида брашно и солта, добавяме розмарина и орехите, смесваме ги добре. Правим кладенче и добавяме вече втасалата мая, останалата вода и зехтина. Замесваме меко тесто, не добавяйте много допълнително брашно за да не стане твърдо и ще втаса много бавно. Покриваме с фолио и оставяме да втаса на топло, отнема около час и половина, пълнозърнестото тесто втасва по-бавно.

3 коментара:

  1. Видях го това хлебче при Павлинка и то чака на опашка да бъде направено:)
    Живе, твоето се е получило перфектно!Истинска наслада да го гледаш и да си го хапнеш:)
    Тестото ти е втасало по най-добрия начин!
    Хубав ден с усмивка:)

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, този хляб става много вкусен, пробвах го, но додето се наканя да снимам, имаше само крайченце! Ти си го оформила по-големичко и изглежда перфектно - добре втасало и опечено! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Ей, че пъргава тази Живка!Знам аз кое те окрилява толкова.С много апетитно хлебче си зарадвала близките си.
    Прегръдки и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване