събота, 16 февруари 2013 г.
Хляб с розмарин и орехи
Да не остана по-назад от Павлинка и аз си напарвих този вкусен хляб.Рецептата я преписвам направо от нея.
Продукти:
2 ч.ч. бяло брашно
3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 пак. суха мая или 1 пак. жива мая
1 1/2 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сух розмарин или пресен /ако имате/
2 ч.л. сол
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.ч нарязани орехи
Маята, захарта и малко от водата поставяме в подходящ съд и разбъркваме, покриваме с фолио и оставяме на страна да втаса.
В дълбока купа пресяваме двата вида брашно и солта, добавяме розмарина и орехите, смесваме ги добре.
Правим кладенче и добавяме вече втасалата мая, останалата вода и зехтина.
Замесваме меко тесто, не добавяйте много допълнително брашно за да не стане твърдо и ще втаса много бавно.
Покриваме с фолио и оставяме да втаса на топло, отнема около час и половина, пълнозърнестото тесто втасва по-бавно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Видях го това хлебче при Павлинка и то чака на опашка да бъде направено:)
ОтговорИзтриванеЖиве, твоето се е получило перфектно!Истинска наслада да го гледаш и да си го хапнеш:)
Тестото ти е втасало по най-добрия начин!
Хубав ден с усмивка:)
Живе, този хляб става много вкусен, пробвах го, но додето се наканя да снимам, имаше само крайченце! Ти си го оформила по-големичко и изглежда перфектно - добре втасало и опечено! Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеЕй, че пъргава тази Живка!Знам аз кое те окрилява толкова.С много апетитно хлебче си зарадвала близките си.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава неделя!