събота, 2 март 2013 г.

Маслен сладкиш с крем и вишни

Е,това е наистина едни нежен и фин сладкиш,който видях при Инчето-http://fedorcka.blogspot.com/2012/05/blog-post_16.html Сега съм го подкарала на вишни от фризера и този десерт си заслужава правенето. Продукти: 125 грама краве масло 1 и 3/4 чаени чаши брашно 1 чаена лъжичка бакпулвер 5 супени лъжици захар Плънка 200 грама крема сирене (не извара!!!) 200 грама заквасена сметана 3 яйца 10 супени лъжици захар ванилия ромова есениция или ром 200 грама пресни или замразени вишни без костилки + 10 супени лъжици захар може да ползвате други плодове, но намалете количеството захар, ако не са кисели. Приготвяне: Маслото нарязваме на кубчета. Прибавяме захарта, бакпулвера и брашното. Размесваме с пръсти, така че да получим маслени трохи. В купа смесваме продуктите за плънката и ги разбъркваме до хомогенизиране. Вишните и захарта поставяме в тенджера и оставяме на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Когато започна да се сгъстява сместа и вишните отделят повече сок, отцеждаме плодовете и ги оставяме настрани. В подмазана леко с мазнина тава с размери 28 см. на 20 см. или кръгла, слагаме 2/3 от маслените трохи. Може да ползваме и по-малка тавичка, но тогава ще стане прекалено висок сладкишът и ще трябва да увеличите времето за печене. Отгоре слагаме и вишните, изсипваме крема. Отгоре поръсваме с останалите маслени трохи. Печем в предварително загрята фурна на 190С за 30-35 минути, докато се зачервят отгоре леко трохите. Направете и хапнете с наслада...

8 коментара:

  1. Честита Баба Марта! Сладкиша ти е много хубав!
    И аз съм пробвала рецептата на Ина,но с малини.Прекрасен е!
    Хубава събото от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Баба Марта, Живе, с пожелание за много радост, здраве и пролетно настроение! Сладкишът е разкошен, но ще трябва да проявя воля до излизане на пресните плодове! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Баба Марта! Нека донесе здраве и щастие на цялото семейство.
    А сладкишът изглежда просто чудесно - вкусен и топящ се в устата.
    Поздрави, Живе!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасен е , обичам такива сладкиши!Честита Баба марта!Много здраве, късмет и само усмивки , на теб и твоето семейство!

    ОтговорИзтриване
  5. Честит Национален празник,Живе!
    Чуден е сладкишът!
    Весел празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит празник и на вас,мили дами!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване