събота, 9 март 2013 г.

Запеканка с коприва

Направих тази запеканка със сушена коприва.С прясна ще е още по-вкусна.Напролет ще бера отново,за да си имам през зимата.Много вкусно и полезно ястие... Продукти: две шепи сушена коприва или 500гр прясна 1 глава стар лук 3 скилидки чесън 2 с .л. масло 1 тиквичка 200 гр. извара 60 гр. топено сирене 300 мл. прясно мляко 200 мл. готв. сметана 6 яйца 3 с.л. грис или брашно сол, индийско орехче, черен пипер 3-4 бр.червени печени чушки масло за намазване 50 гр. кашкавал Приготвяне: Маслото се загрява и в него се задушават лука и чесъна до омекване,прибавя се копривата предварително сварена и нарязана и се готви за 2-3 минути. В дълбок съд се смесват изварата, разбитите яйца, млякото, сметаната, гриса и подправките.Тиквичките се настъргват на ренде и се добавят към млечната смес и накрая се добавя и спанака .Всичко се разбърква. Тавичката се намазва с масло и поръсва много леко с грис нарязаните печени чушки се подреждат на дъното изсипва се приготвената млечно-зеленчукова смес отгоре се нареждат парченца от топено сирене. Пече се на 200 С за около 30-40 минути,изважда се и отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Връща се във фурната и се запича до получаване на коричка, за около 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар