събота, 9 март 2013 г.
Пай с праз и домашно тесто
Рецептата е гръцка и много вкусна.
Продукти за тестото:
400 гр. брашно за баници
250гр. обикновено брашно
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2ч.л. сода
3 с.л. оцет
2 с.л. олио
около 2 ч.ч. топла вода
масло за намазване на пая
За плънката
1 вид
150гр. сирете фета
50 гр. друго сирене
3-4 с.л. прясно мляко
черен пиер ,риган
2 вид
нарядзан и задушен праз
сирене
2 яйца
челен пипер,риган
Приготвяне:
Смесваме двата вида брашна в една купа,прибавяме солта,захарта-разтваряме содата в оцета,прибавяме и тях,олиото и започваме да сипваме по малко от водата.Бъркаме в една лъжица докато започне да се оформя тестото.С ръка омесваме хубаво до меко и нелепнещо.Намазмаме го леко с мазнина и оставяме за 30 минути покрито с чиста кърпа.
В друга купа смесваме плънката.
Намазваме тава с размер 30см с мазнина.Разделяме тестото на 2 топки.Разточваме едната кора около 1 см и слагаме в тавата-трябва да излезе отвън,за да може да се затвори.Сипваме плънката,покриваме с втората кора,затваряме отстрани и намазваме хубаво с мазнина.Поръсваме с мак или други семена.
Печем на 180 градуса около час до златисто.
Ето и моите фрезии на балкона.Тази година са по-щедри на цветове-не ги пазих на топло както миналата година и по-добре се развиха.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много вкусно предложение, Живе! Обичам, направо съм луда по такива тестени изкушения :)И фрезиите ти са много красиво разцъфтели. Обожавам аромата им, но все на рязан цвят ги купувам и не съм се сетила, че може да си ги отглеждам в саксия. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеВдъхва ми доверие това пайче....Поздрави,Живе:)!
ОтговорИзтриванеГръцко ли е - вкусно е! :) Живе, чудна е рецептата! Фрезиите са прекрасни! Прекрасна да е и новата седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря-хубава седмица и на вас!
ОтговорИзтриванеЧуден пай,Живе,обаче за фрезията -блазе ти,аз така и не можах да ги захвана,прекрасни,нежни цветчета с най-незабравимия аромат!
ОтговорИзтриване