петък, 29 март 2013 г.

Банички с тиква и извара

Павлинка ги показа и веднага ги грабнах-много ми харесаха.Колегите също... Продукти 1 пакет кори за баница /400г/ 3 ч.ч. сварена тиква 1 ч.ч. кафява захар 1 ч.л. канела 1/4 ч.л. джинджифил 400 г извара 1 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. нарязани орехи 1 ч.л. канела 200 г краве масло, разтопено сусам за поръсване Подготвяме си тава с хартия за печене и загряваме фурната на 180 градуса. Сварената тиква пасираме леко с вилица, смесваме с кафявата захар, 1 ч.л. канела и джинджифила. В отделна купа смесваме захарта с останалата канела и орехите. Маслото е добре разтопено. Когато отворите пакета с корите ги завъртете хоризонтално към вас и ги разрежете наполовина. Използва се по една кора и по половин супена лъжица смес. Намазваме всяка кора с масло, посипваме със захарната смес, поставяме в началото част извара, отгоре част от тиквената смес, сгъваме от двете страни и завиваме на руло. Подреждаме ги в тавите, намазваме ги с масло и посипваме по желание със сусама, /намокрете го леко, за да не изгори/. Печем докато се зачервят, около 25 минути. Оставяме леко да изстинат и съхраняваме в добре затворена кутия.

2 коментара:

  1. И аз много ги харесах, но направата им ще остане за есента, живот и здраве - свършиха тиквите :)
    Поздрави и спокойни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са станали, но и аз през есента, вече нямам тиква:)

    ОтговорИзтриване