
Павлинка
ги показа и веднага ги грабнах-много ми харесаха.Колегите също...

Продукти
1 пакет кори за баница /400г/
3 ч.ч. сварена тиква
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
400 г извара
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1 ч.л. канела
200 г краве масло, разтопено
сусам за поръсване
Подготвяме си тава с хартия за печене и загряваме фурната на 180 градуса.
Сварената тиква пасираме леко с вилица, смесваме с кафявата захар, 1 ч.л. канела и джинджифила.
В отделна купа смесваме захарта с останалата канела и орехите.
Маслото е добре разтопено.
Когато отворите пакета с корите ги завъртете хоризонтално към вас и ги разрежете наполовина.

Използва се по една кора и по половин супена лъжица смес.

Намазваме всяка кора с масло, посипваме със захарната смес, поставяме в началото част извара, отгоре част от тиквената смес, сгъваме от двете страни и завиваме на руло.

Подреждаме ги в тавите, намазваме ги с масло и посипваме по желание със сусама, /намокрете го леко, за да не изгори/.

Печем докато се зачервят, около 25 минути.
Оставяме леко да изстинат и съхраняваме в добре затворена кутия.
И аз много ги харесах, но направата им ще остане за есента, живот и здраве - свършиха тиквите :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и спокойни почивни дни!
Чудесни са станали, но и аз през есента, вече нямам тиква:)
ОтговорИзтриване