неделя, 31 март 2013 г.

Милинки със сирене

Продукти: за тестото: около 1кг. брашно 20гр. мая 500мл. хладка вода 1с. л. сол мазнина за намазване: 50гр. масло 50мл. олио крем за намазване: 250гр. сирене 150гр. масло 100гр. брашно 1 яйце Маята се разтваря в хладката вода. Добавяме 2-3 с.л. брашно и оставяме за около 5 мин. да шупне маята. Брашното се пресява, пробавя се към него солта. Постепенно към него се налива хладката вода с маята и се омесва меко тесто. Оставя се да ватаса за около 30 мин. /или докато удвои обема си/ на топло място. Готовото тесто се навива на фитил и се нарязва на еднакви по големина парчета. От тях се приготвят топки, които се топват в мазнината /разстопеното масло +олио/ и се подреждат в тава. Оставят се да втасат за още 20 мин. Сиренето, маслото и брашното за крема се смесват. Ако е необходимо се долива вода, за да не стане много сух крема. Аз добавих 1 кафена чашка вода.Разбърква се добре. Милинките се покриват с крема и се оставят още 10 мин да втасат. Намазват се с разбитото яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. Станаха много вкусни-рецептата е от тук-http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2361.msg123980.html#msg123980

4 коментара:

  1. Изглежда страхотно , сещам се за милинките на баба!
    Разгледах твоят blog и много ми харесват рецептите , ако решиш може да поразгледаш и моят блог ! ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни милинки,чак да му се прияде на човек!
    Живеq чудесни са станали,поздравления!
    Приятен неделен следобед! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Приготвям ги в момента. Сигурна съм, че ще станат страхотни.

    ОтговорИзтриване