неделя, 31 март 2013 г.
Милинки със сирене
Продукти:
за тестото:
около 1кг. брашно
20гр. мая
500мл. хладка вода
1с. л. сол
мазнина за намазване:
50гр. масло
50мл. олио
крем за намазване:
250гр. сирене
150гр. масло
100гр. брашно
1 яйце
Маята се разтваря в хладката вода. Добавяме 2-3 с.л. брашно и оставяме за около 5 мин. да шупне маята. Брашното се пресява, пробавя се към него солта. Постепенно към него се налива хладката вода с маята и се омесва меко тесто. Оставя се да ватаса за около 30 мин. /или докато удвои обема си/ на топло място. Готовото тесто се навива на фитил и се нарязва на еднакви по големина парчета. От тях се приготвят топки, които се топват в мазнината /разстопеното масло +олио/ и се подреждат в тава.
Оставят се да втасат за още 20 мин.
Сиренето, маслото и брашното за крема се смесват. Ако е необходимо се долива вода, за да не стане много сух крема. Аз добавих 1 кафена чашка вода.Разбърква се добре.
Милинките се покриват с крема и се оставят още 10 мин да втасат.
Намазват се с разбитото яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.
Станаха много вкусни-рецептата е от тук-http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2361.msg123980.html#msg123980
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда страхотно , сещам се за милинките на баба!
ОтговорИзтриванеРазгледах твоят blog и много ми харесват рецептите , ако решиш може да поразгледаш и моят блог ! ;)
Много апетитни милинки,чак да му се прияде на човек!
ОтговорИзтриванеЖивеq чудесни са станали,поздравления!
Приятен неделен следобед! :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеПриготвям ги в момента. Сигурна съм, че ще станат страхотни.
ОтговорИзтриване