
Продукти:
1 кг. дробчета
100 гр. домати от консерва, добре отцедени*-аз сложих нарязани печени чушки
80 мл бяло вино*
2 с.л. чили сос (или лютивка някаква) - по желание
сол на вкус
200 гр. гъби
50-60 мл. олио
1 с.л. универсална подправка или друга такава
за карамелизирания лук:
6-7 глави лук
80мл червено вино
1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. олио
сол на вкус и 1 с.л. захар или мед, щипка риган
Приготвяне:
Дробчетата се почистват и срязват на две части
Заливат се с вряла вода с 1 с.л. оцет и оставят да постоят 2-3 мин. Отцеждат се в гевгир.
Приготвя се карамелизирания лук
за карамелизирания лук:
~ 600-700 гр. лук
~100мл червено вино
2 с.л. оцет
1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. олио
сол на вкус и 1 с.л. захар или мед, щипка риган
черен/шарен пипер и кимион
Когато е почти останал на мазнина се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби; задушава се още 4-5 мин.; колко да се объркат с лука.
На дъното на съда за готвене се поставят доматите или /печени чушки/, чили-соса, универсалната подправка; налива се виното и олиото.

Поставят се отцедените дробчета

и плътно завиват с готовите карамелизирани лук и гъби.

Ако се приготвят в тава - завива се плътно с фолио за печене, пече в загрята фурна първо на 220* и щом се чуе къкрене - намалява на 170* и пече около час.

Рецептата е от Пепи-http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_30.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар