неделя, 31 март 2013 г.

Дробчета с карамелизиран лук и гъби

Продукти: 1 кг. дробчета 100 гр. домати от консерва, добре отцедени*-аз сложих нарязани печени чушки 80 мл бяло вино* 2 с.л. чили сос (или лютивка някаква) - по желание сол на вкус 200 гр. гъби 50-60 мл. олио 1 с.л. универсална подправка или друга такава за карамелизирания лук: 6-7 глави лук 80мл червено вино 1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. олио сол на вкус и 1 с.л. захар или мед, щипка риган Приготвяне: Дробчетата се почистват и срязват на две части Заливат се с вряла вода с 1 с.л. оцет и оставят да постоят 2-3 мин. Отцеждат се в гевгир. Приготвя се карамелизирания лук за карамелизирания лук: ~ 600-700 гр. лук ~100мл червено вино 2 с.л. оцет 1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. олио сол на вкус и 1 с.л. захар или мед, щипка риган черен/шарен пипер и кимион Когато е почти останал на мазнина се прибавят почистените и нарязани на филийки гъби; задушава се още 4-5 мин.; колко да се объркат с лука. На дъното на съда за готвене се поставят доматите или /печени чушки/, чили-соса, универсалната подправка; налива се виното и олиото. Поставят се отцедените дробчета и плътно завиват с готовите карамелизирани лук и гъби. Ако се приготвят в тава - завива се плътно с фолио за печене, пече в загрята фурна първо на 220* и щом се чуе къкрене - намалява на 170* и пече около час. Рецептата е от Пепи-http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_30.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар