събота, 27 април 2013 г.

Сладкиш с хляб и конфитюр



Ванюшка,ето как направих твоят сладкиш-стана чуден....направо си спреднах двойна доза.



Продукти:

300 гр. сух хляб-около 8 филии,
6 яйца,
500 мл. прясно мляко ,
половин пакетче краве масло- 60 гр
4с.л. захар ,
настъргана кора от един лимон ,
конфитюр по желание (в случая от ягоди ),
2 с.л. пудра захар,

Приготвяне:

Натрошете хляба и го залейте с прясното мляко . Оставете го за 15 мин. да омекне и стане на каша . Добавете жълтъците , захарта , лимоновата кора и кравето масло . Разбъркайте всички продукти добре и ги изсипете в намазана с масло тавичка .Изпечете на 180 гр. за 30 мин.



Готовия сладкиш намажете с конфитюр по желание .



Прибавете в белтъците една пълна с.л. пудра захар и ги разбийте на твърд сняг . Намажете го върху мармалада и върнете тавичката отново във фурната, за да се запече леко белтъка .



Като се охлади се реже на прачета.



Ванче,благодаря за рецептата-правих го при мамини имного го харесаха...


Едно стръкче с три цвята.

2 коментара:

  1. Бързо и вкусно, а и добра идея за оползотворяване на изостанал хляб!
    Приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Така е ,Тили-и сладкото си ползвам по този начин.
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване