събота, 27 април 2013 г.
Сладкиш с хляб и конфитюр
Ванюшка,ето как направих твоят сладкиш-стана чуден....направо си спреднах двойна доза.
Продукти:
300 гр. сух хляб-около 8 филии,
6 яйца,
500 мл. прясно мляко ,
половин пакетче краве масло- 60 гр
4с.л. захар ,
настъргана кора от един лимон ,
конфитюр по желание (в случая от ягоди ),
2 с.л. пудра захар,
Приготвяне:
Натрошете хляба и го залейте с прясното мляко . Оставете го за 15 мин. да омекне и стане на каша . Добавете жълтъците , захарта , лимоновата кора и кравето масло . Разбъркайте всички продукти добре и ги изсипете в намазана с масло тавичка .Изпечете на 180 гр. за 30 мин.
Готовия сладкиш намажете с конфитюр по желание .
Прибавете в белтъците една пълна с.л. пудра захар и ги разбийте на твърд сняг . Намажете го върху мармалада и върнете тавичката отново във фурната, за да се запече леко белтъка .
Като се охлади се реже на прачета.
Ванче,благодаря за рецептата-правих го при мамини имного го харесаха...
Едно стръкче с три цвята.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бързо и вкусно, а и добра идея за оползотворяване на изостанал хляб!
ОтговорИзтриванеПриятна неделна вечер!
Така е ,Тили-и сладкото си ползвам по този начин.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!