събота, 27 април 2013 г.

Селски хляб-от рецептите на Зиче



Това е хляба-от рецептите на Зиче.Е,няма такава вкусотия-само и с шарена сол да се яде...Зиче,благодаря за рецептата!



ПРОДУКТИ:

300мл хладка вода
5с.л -олио
1 яйце
2к.л. -сол
2ч.л.-захар
брашно - 800гр )
1/2 калъпче - прясна мая -или 1 пакет суха

Приготвяне:

Слагам в купа брашно и суха мая,ако е прясна я слагам във водата и прибавям останалите продукти.Омесвам меко тесто и оставям на топло да втаса.След това премесих леко,оформих на топка,поръсих обилно с брашно и направих 3 разреза с нож.Сложих в тава покрита с пекарска хартия.



Завивам с кърпа и пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото. Когато е готово тестото ,махам кърпата и увеличавам фурната на 180 градуса до изпичането му.

Ето го и разрязан.

Много ни се ослади този хлебец....



Хубава вечер и Наздраве за имениците!

8 коментара:

  1. ЕХАААА...какъв хубав е станал самооо...
    Благодаря за доверието Живе ,радвам се ,че ви се е усладил хлебеца.
    Тъкмо и аз в момента пека пита от онази новата невероятна е направи и нея да видиш за какъв вкус става въпрос.
    Прегръдки от мен мила и да намачкаш малкото съкровище!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, чудесен е! Наистина като селски хляб!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, наистина изглежда много вкусен, а и формата му ми напомня за хляба от дете! Чуден е! Честита Цветница, Живе! А последната снимка ме кара да мечтая...

    ОтговорИзтриване
  4. Хлябът изглежда прекрасно! Много вкусен!
    Честита Цветница! Желая ти здраве и пъстроцветни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря на всички-хубава празнична седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Абе, Живе, чудни месеници правиш;) Пък и на Зиче вкуснотиите, как да не ви завиди човек!
    Хайде спорна седмица и хубави празници от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Мерси,Марте-уча се да ти кажа...
    Весели празници и на теб!

    ОтговорИзтриване