вторник, 7 май 2013 г.

Козуначен сладкиш



След празниците,ако ви е останал сух козунак,може с него да направите този сладкиш.



Продукти:

няколко парчета козунак
1 литър прясно мляко
6 яйца
2 ванилии
1 1/2 ч.ч. захар

Приготвяне:

На дъното на йенска тава изсипваме малко предварително карамелизирана захар. Козунакът го нарязваме на филии с дебелина около 1-1,5 см
и ги нареждаме в тавата. Козунакът трябва да заеме половината височина на тавата – не повече, за да има място за крема.



Разбиваме останалите продукти хубаво (с миксер) като за смес за крем карамел и я изсипваме върху козунака.



Оставяме да попие хубаво в козунака около 15 минути и слагаме да се пече на водна баня във фурна на 150-175 градуса. Като стане готово, изваждаме сладкиша го оставяме на хладно за няколко часа да стегне и да се изстуди добре. Аз разтопих 100 гр. натурален шоколад и 1 ч.ч. сметана в микровълновата и залях сладкиша.След това поръсих с кокос и сложих в хладилника да се охлади.



11 коментара:

  1. Честито Възкресение,Живе !
    Ето това се казва размазващо вкусен сладкиш!Леле,как ще се спи след тези снимки!Жалко,че у дома никога не оставят козунак за превъплъщения,това ми е любимото!А ти и за разкош-с кошоладче си го поляла!
    Прекрасни,слънчеви и усмихнати майски дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Честито и на теб,Роси!
    От домашните не остават,но този беше от службата и много не ни хареса.Исках да е по-сочен и се получи...
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, много е вкусно предложението ти, подкрепям с две ръце.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Нямам сух козунак, обаче ще си купя един и ще го изсуша специално заради този сладкиш - много е вкусен Живе. Правила съм го с кроасани и наистина е много вкусно! Четох някъде и с хляб и с козунак, май всичко може да се сложи, но при теб изглежда много вкусно! Харесва ми варианта ти с шоколада - неустоим е!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, това с шоколад ще е убиец. Много ми хареса идеята ти. Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Обожаваме го този сладкиш в къщи а твоят е неустоим Живе. Само ,че козунак в къщи не остана изядоха ги всичките ама и вкусни бяха наистина.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  7. Това го правих вече два пъти с готов мус:) Наистина е чудесно:)

    ОтговорИзтриване
  8. Този сладкиш е специалитет на щерката - козунаци не остават :), но става и с кифли или кроасани.
    Много ми хареса заливката. Ще се пробва!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Живе, Христос Воскресе! Пожелавам на теб и близките ти здраве, светлина и благодат! Изглежда страхотно твоят вариант за оползотворяване на козуначе!

    ОтговорИзтриване
  10. Оооо… да :) Имам и ще се възползвам от вкусното ти предложение Живе!
    Честито Възкресение Христово мила с най-добри пожелания от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Много вкусна идея! Поздрави, Живче!

    ОтговорИзтриване