неделя, 28 юли 2013 г.

Шоколадови кексчета



Продукти

1 1/3 чаени чаши брашно
1/4 чаена лъжичка сода
2 чаени лъжички бакпулвер
3/4 чаена чаша какао
1/8 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици масло, меко /45гр.
1- 1/2 чаени чаши захар
2 яйца
3/4 чаена лъжица ванилия екстракт
1 чаена чаша прясно мляко


Загрейте фурната до175 градуса . Намаслете чашките или ги застелете с хартиени такива..

Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, какаото и солта. Поставете настрана.
В голяма купа, обединете заедно маслото и захарта, докато придобият светъл цвят и пухкавост. Добавете яйцата едно след едно , като след всичко прибавяне разбърквате, добавете и ванилията.

Прибавете брашното на няколко пъти към маслената смес, како редувате с млякото. Разбийте добре. Запълнете 3/4 от чашките.
Печете за 15 до 17 минути в предварително нагрята фурна, или докато клечка за зъби поставена в кексчето излезне чиста. Охладете и шприцовайте с любимата си глазура.

шоколадова глазура:

за 12 бр.

1 ч.чаша течна сметана
225гр. шоколад/може и бял
щипка сол
и може да добавите:

1 ч.лъжица ванилия
1 суп.лъжица масло със стайна температура
2 ч.чаши пудра захар.


Загряваме сметаната и поставяме натрошения шоколад за да се стопи. Прибавяме маслото разбъркваме докато се смесят хубаво. Разбиваме с миксер и оставяме да се охлади за 10мин. прибавяме постепено захарта в зависимост от желаната плътност на крема.
Разбийте с миксера до кремообразна сме и приберете в хладилника за 1-2 часа.После с шприц отгоре с форма по желание.





Няма коментари:

Публикуване на коментар