неделя, 11 август 2013 г.
Крем с праскови и бял шоколад
Много приятен ,летен крем-особено когато излиза от хладилника-мммммммм....
Направих и в кутия, и в чашки.
Продукти:
за крема:
1 л. прясно мляко
2 пакета пудинг ванилия ( ползвах на др.Йоткер )
захар на вкус
100 гр. бял шоколад
50 гр. масло
600 гр. заквасена сметана
за прасковения топинг :
около 500 гр. обелени от кожата и нарязани праскови
захар на вкус
1/2 пакет гелфикс Екстра на др. Йоткер ( или 1/2 п. желатин )
ванилия
бишкоти или бисквити - по желание
Приготвяне:
на крема:
Начупете шоколада на парчета.
Разтворете нишестетата в около 200 мл. от прясното млако,а останалото мляко сложете да заври заедно със захар на вкус.Добавете разтвореното нишесте при непрекъснато бъркане ,докато крема се сгъсти.Оттеглете съда от котлона,добавете маслото и шоколада,разбъркайте,докато се разтопят.
Когато крема се охлади,добавете сметаната и разбийте с миксер за кратко.Ако има нужда подсладете още.
Разсипете крема в десертни купички.
Ако желаете, предварително на дъното на всяка купичка поставете по една бишкота,разделена на две или бисквита,и тогава сипете крема.
на топинга :
Сложете плодовете в малка тенджерка на котлона.Добавете им захар и ги оставете да покъкрят 2-3 минути и да пуснат сок,като разбърквате леко да не загорят.
Сипете фикса,разбъркайте,поварете желето още 2-3 мин.
Оставете желето леко да изстине,но преди да е стегнало и да се желира, сипете по малко във всяка чашка върху ваниловия крем.
Охладете крема за няколко часа.
Източник-кулинарен елексир-Роси,благодаря за рецептата!
http://kulinarenelixir.blogspot.com/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе, и твоето кремче е станало перфектно! Още повече се навивам да опитам и аз.
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)