вторник, 3 септември 2013 г.

Царевични хлебчета




Блога на Ели ми е един от любимите,затова и тази рецепта е от там-http://kulinarnistrasti.blogspot.com/



Продукти:
1 яйце
3/4 ч.ч. прясно мляко
20 гр. прясна мая
2 с.л. мед
1 с.л. сол
3 с.л. зехтин
1 ч.ч. царевично брашно
около 2 и 1/2 ч.ч. бяло брашно

сусам за поръсване


От тази доза-тези хлебчета.


Приготвяне:
Затоплете млякото, но да не е горещо, и разтворете в него маята. Прибавете меда, солта, зехтина и разбитото яйце. В съда в който ще месите смесете двата вида брашно и направете кладенче, където изсипете готовия квас. Омесете меко и нелепнещо тесто. Поставете в купа тестото и покрийте със свежо фолио. Оставете на топло за около 30 - 40 мин. за да втаса тестото. Върху добре набрашнен плот с царевично брашно, разделете на 4 топки. От всяка топка направете малко хлебче, което добре оваляте в царевичното брашно, и подредете в тава застлана с пекарска хартия. Направете диагонални разрези с нож, и намажете отгоре хлебчетата със зехтин. По желание поръсете с любимите ви семена. Печете на 180 гр. при предварително загрята фурна.



Украсих с лавандула и подарих от сърце на Диди.

1 коментар:

  1. Живе, радвам се, че хлебчетата са ви допаднали. Страхотен загар са получили. Благодаря за доверието....
    Поздрави!!!

    ОтговорИзтриване