събота, 28 септември 2013 г.

Лесен кейк с шоколад и крамбъл-Ελαφρύ κέικ με σταγόνες σοκολάτας και κραμπλ


Този кейк така да ни хареса,че на другият ден направих още веднъж.Но от голям мерак го препекох,та чак поизгорих отгоре....

Продукти за тава 30см.

400гр.брашно
1 пакет бакпулвер
1щипка сол
110гр. масло на стайна температура
260гр. кафява захар
2 големи яйца на стайна температура
500гр. заквасена сметана
150гр.шоколадови копчета или шоколад

За крамбъла
100 гр. кафява захар
100гр.брашно
50гр. студено масло на кубчета
50гр.настърган шоколад

Приготвяне:
Включваме фурната на 180градуса .
С миксер се разбиват маслото и яйцята,прибавяме захарта и ванилията.Спираме миксера и прибавяме сметаната,брашното с  бакпулвера на порции и с дървена лъжица бъркаме.Прибавяме солта и продължаваме на ниска скорост с миксера.Спираме и сипваме шоколадовите стърготини.Сместа се изсипва в тавичка с падащ борд и се изравнява.
От курса ,който уча в момента  разбрах,че е важно да се знае - тези теста никога не се тръскат,блъскат и т.н.,за да не спадне тестото при печене.Все още не го слагаме да се пече.

Правим крамбъла по следният начин:
С пръсти объркваме сместа за крамбъла,докато се раздроби като галета  и сипваме върху тестото.



Чак сега слагаме кейка да се изпече .



И част  от  моята градинка ,за кято се грижа с голям кеф...


3 коментара:

  1. Пожелавам ти винаги да се радваш на чудната си градинка, Живе, в компанията на така вкусни десерти и с обичните хора! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Гери-прегръдки от мен!

      Изтриване
    2. И кейкът и баницата от следващата публикация са просто върховни! Поздравления, Живе!

      Изтриване