Този кейк така да ни хареса,че на другият ден направих още веднъж.Но от голям мерак го препекох,та чак поизгорих отгоре....
Продукти за тава 30см.
400гр.брашно
1 пакет бакпулвер
1щипка сол
110гр. масло на стайна температура
260гр. кафява захар
2 големи яйца на стайна температура
500гр. заквасена сметана
150гр.шоколадови копчета или шоколад
За крамбъла
100 гр. кафява захар
100гр.брашно
50гр. студено масло на кубчета
50гр.настърган шоколад
Приготвяне:
Включваме фурната на 180градуса .
С миксер се разбиват маслото и яйцята,прибавяме захарта и ванилията.Спираме миксера и прибавяме сметаната,брашното с бакпулвера на порции и с дървена лъжица бъркаме.Прибавяме солта и продължаваме на ниска скорост с миксера.Спираме и сипваме шоколадовите стърготини.Сместа се изсипва в тавичка с падащ борд и се изравнява.
От курса ,който уча в момента разбрах,че е важно да се знае - тези теста никога не се тръскат,блъскат и т.н.,за да не спадне тестото при печене.Все още не го слагаме да се пече.
Правим крамбъла по следният начин:
С пръсти объркваме сместа за крамбъла,докато се раздроби като галета и сипваме върху тестото.
Чак сега слагаме кейка да се изпече .
И част от моята градинка ,за кято се грижа с голям кеф...
Пожелавам ти винаги да се радваш на чудната си градинка, Живе, в компанията на така вкусни десерти и с обичните хора! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти,Гери-прегръдки от мен!
ИзтриванеИ кейкът и баницата от следващата публикация са просто върховни! Поздравления, Живе!
Изтриване