събота, 23 ноември 2013 г.

Печен карфиол със сос

Обичаме карфиол и винаги съм го панирала,но сега го направих по тази рецепта и много ни хареса. Рецептата взех от тук,където се отбивам всеки ден.


Продукти:

  • 1 глава карфиол
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
1/4 ч. л. сол
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. настърган кашкавал или сирене

Приготвяне:

 Карфиолът се почиства и разделя на розички.Вари се в подсолена кипяща вода до омекване, без да се преварява, около 5 минути.Отцежда се и розичките карфиол се прехвърлят в огнеупорна тава.
Приготвя се сосът, като кравето масло се разтопява в средна тенджера с дебело дъно на тих огън.Поръсва се с брашното и сол и всичко се разбърква.
 Постепенно се прибавя млякото, като сосът се разбърква непрекъснато, за да се избегне образуването на буци. Готви се на тих огън, разбърквайки до сгъстяване на соса.В края на соса се прибавя 1/2 ч. ч. настърган кашкавал.Сосът се разбърква и след разтварянето на кашкавала, тенджерата се сваля от котлона.
Приготвеният сос се изсипва върху розичките карфиол.


 Ястието се поръсва с останалия кашкавал.


 Фурната се загрява на 180 С.
 Карфиолът със сос се пече 30 минути до златист цвят.

Добре е соса да е по-рядък,за да остане от него и след печенето.



Сервирайте розички карфиол поляти със соса.



Карфиолът приготвен по тази рецепта се получава нежен и засищаш,както казва Марибу...



В сезона на карфиола направете си това ястие-ще ви хареса...

Няма коментари:

Публикуване на коментар