Продукти за 4 порции: 5-6 стръка праз800 гр тънка наденица за печене 200 мл бяло вино1 ч.л. червен пипер 50-60 мл олио сол, ако няма да се прибавямалко подправкаако желаете яйца,могат отгоре да се сложатПриготвяне: Стръковете праз се цепят на 4 по дължина и се режат . Запържват се за 2-3 мин. в олиото, посолява се и залива с виното. Задушава се под капак, докато се изпари почти всичката течност.
Прибавя се зелечуконата подправка, червения пипер, разбърква се и се прехвърля в тавичка. Наденицата се нарязва на парчета и нарежда върху праза.Запича се в загрята на 200* фурна за 20 мин.или докато се запечат отгоре.
Изважда се тавата, чукват се яйцата в направени с лъжица гнезда за тях и се запича още 7-8 мин.Аз пропуснах тази опция.
И без яйца ни хареса много...
Няма коментари:
Публикуване на коментар