неделя, 24 ноември 2013 г.

Дип от авокадо и сусамов тахан

И пак нещо таханово-тези дни се въртя около буркана с тахан.В комбинация с лимон и чесън си е голяма вкусотия...

Слагам 1 авокадо за проба,за да видя как ще се възприеме в къщи.Миналата година правих ,като прибавих и орехи и стана вкусно.Но сега без тях.Разрязвам авокадото на 4 и така по лесно изваждам костилката.

Продукти:
1 авокадо
сока от половин лимон
2 с.л.зехтин
2 с.л. сусамов тахан
1/4 ч.л. канеа
1/4 ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Авокадото се обелва и се слага в блендер,заедно с лимона и се пюрира.Прибавят се останалите съставки и отново се пюрира,докато стане гладка консистенция.
След като снощи  си хапнахме ,остана една част от дипа и днес му прибавих 2 изпечени патладана и 3 с.л. кисело мляко с висока масленост,още 2 скилидки чесън и малко сол.
Получи се ето това:
Обвовено и също толкова вкусно...

1 коментар:

  1. Обожавам тахан и авокадо. Рецептата е точно като за мен, благодаря ти!

    ОтговорИзтриване