Продукти:
1 кутия блатове-3 броя
800гр. заквасена сметана
захар няколко лъжици-пробвах на вкус
1 желатин
ягодово сладко
дюлево желе за напояване на блатовете
зелен кокос за поръсване
Начин на приготвяне:
Сметаната се овкусява със захарта .Желатина се залива с малко студена вода-разбърква се и се оставя да набъбне.След това се затопля леко в микровълнова фурна и на тънка струйка се сипва в сметаната като се бърка.
Взима се първият блат,надупва се с клечка иливилица и се сиропира с желе-да е по-редичка.Отгоре се залива част от сметаната.Нареждат се няколко ягодки от сладкото.
Слагат се и другите блатове по този начин.Най-отгоре се поръсва с цветен кокос.
Много ми се смеят домашните със снимките ,които правя.Искам да е нещо по-цветно,като това например...
Едно пъстро букетче насред алпинеума ми.
Преди седмица времето беше слънчево и настроението- също като тази петуния.,оплела се около едно храстче,сякаш да не я попари сланата.
Хризантемите и те не спират да цъфтят.
Красота...
Живе, толкова отдавна не съм купувала готови блатове!
ОтговорИзтриванеТортата ти изглежда чудесно!
И аз не бях купувала,но се наложи,защото нямах време да пека.Тортата си стана и вкусна да ти кажа.
ОтговорИзтриванеМного обичам аромата на дюли,
ОтговорИзтриванеа с комбинация на дюлево желе със сметана сигурно се е получил много фин и нежен вкус.
Чудесна торта, Живе,
благодаря за идеята и успешна нова седмица!
Чудесна, апетитна и ароматна! Цветята ти са разкошни!
ОтговорИзтриванеЖиве,екстра ти е тортата!С това ароматно сладко и любимата заквасена сметана няма начин да не е била бижу!Цветенцата са ти чудесни!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеАх, тези хризантеми! Толкова красиво цъфтят и ухаят през есента! Тортата е перфектна, Живе! Аз също често правя с купени блатове. А твоето предложение е доста изкусително! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,момичета!
ОтговорИзтриванеЖиве,тортата е чудесна!Бързам веднага да изкажа адмирации за чудесния алпинеум,за приказните хризантеми!Знаеш моята слабост към цветята.:)Сигурна съм ,че с теб има какво да обменим като опит не само в кулинарията ,но и по отношение на любимите ни цветя!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и слънчев уикенд!