неделя, 1 декември 2013 г.

Тиквена супа

Супа ,в която има тиква,но в къщи не разбраха това,докато при повторно ядене от нея не се изпуснах и не попитах мъжът ми иска ли тивена супа,а той-каква супа?
Аз обичам крем супи и тази много ми хареса.Видях я при  Ева и си я приготвих по нейният начин ето така:

Продукти:

2 кг тиква, нарязана и без семки1 голяма глава лук, разполовена1 глава чесън, разделени скилидкитезехтин200 мл сметана за готвенещипка индийско орехчесол и черен пипер на вкускротонилюспи Пармезан или кашкавал


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната до 200 градуса.Поставете хартия за печене в тава.Поставете в нея тиквата, лука и скилидките чесън.Полейте ги със зехтин и опечете 50-55 минути.Отделете кората и обелките от тиквата, лука и чесъна.Залейте с 250 мл вода и пасирайте до гладкост.Загрейте пюрето и постепенно добавете 400-500 мл вода (зеленчуков бульон), сметаната и подправките.Поднесете с хлебни кротони и листа пармезан-аз настъргах с кашкавал.

А как ухае само....

1 коментар:

  1. Живе, разбирам те напълно с криенето на това какво се хапва всъщност... Ама ти е чудесна супичката, да знаеш! :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване