Гъби от Трънският балкан и сговени по рецептата на Драго.Бяха толкова красиви,че нямаше как да не ги подредя в тази кошница.
Продукти:
500 г пресни печурки
100 мл прясна сметана
100 мл бяло вино
1 ч.л. сух зеленчуков бульон
1 с.л. зелен пипер
1 с.л. краве масло
магданоз
сол и черен пипер
нишесте за сгъстяване
За пюрето:
500 г картофи
1 с.л. краве масло
100 мл сладка сметана
500 г пресни печурки
100 мл прясна сметана
100 мл бяло вино
1 ч.л. сух зеленчуков бульон
1 с.л. зелен пипер
1 с.л. краве масло
магданоз
сол и черен пипер
нишесте за сгъстяване
За пюрето:
500 г картофи
1 с.л. краве масло
100 мл сладка сметана
Начин на приготвяне:
Първо започваме от пюрето и не, че не знам, че знаете как се прави, но аз все пак да си кажа.
Сваряваме картофите в подсолена вода с една снежинка масло и ги обелваме, а след това прибавяме кравето масло и ги пасираме заедно със сметаната. Готово. Слагаме пюренцето сега настрана и се захващаме с гъбите.
Изчистваме ги с една суха кърпа само от това от което си мислим, че можем да се задръстим и ги запържваме след това до златисто в маслото. Добавяме зеления пипер и гасим с виното. Разтваряме вътре бульона и след като поизври миризмата на алкохол съединяваме всичко това със сметаната. Сгъстяваме с нишестето размито в малко студена вода, солим, поръсваме с черен пипер и освежаваме с магданоза.
Първо започваме от пюрето и не, че не знам, че знаете как се прави, но аз все пак да си кажа.
Сваряваме картофите в подсолена вода с една снежинка масло и ги обелваме, а след това прибавяме кравето масло и ги пасираме заедно със сметаната. Готово. Слагаме пюренцето сега настрана и се захващаме с гъбите.
Изчистваме ги с една суха кърпа само от това от което си мислим, че можем да се задръстим и ги запържваме след това до златисто в маслото. Добавяме зеления пипер и гасим с виното. Разтваряме вътре бульона и след като поизври миризмата на алкохол съединяваме всичко това със сметаната. Сгъстяваме с нишестето размито в малко студена вода, солим, поръсваме с черен пипер и освежаваме с магданоза.
Ами това е...
Няма коментари:
Публикуване на коментар