225гр.брашно +3 ч.л. бакпулвер и всичко се пресява поне 2 пъти
125гр.масло
175 гр. захар
2 големи яйца на стайна температура
ванилия
3 с.л. прясно мляко на стайна температура
В голяма купа се разбива омекналото масло с помощта на миксер докато стане светло на цвят.
Постепенно се прибавя захарта и след това се разбива за около 4 минути докато сместа стане светла на цвят и пухкава.
В отделна малка купа се разбиват яйцата заедно с ваниловия екстракт /добре е бъркалките на миксера да се измият за тази стъпка/. Добавя се по една супена лъжица от разбитите яйца към захарно-маслената смес като след всяко добавяне се разбива с миксера до пълно смесване. От време на време сместта може да се обере с лъжица от стените на купата, за по пълно смесване на съставките.
С помощта на голяма метална лъжица към маслено-яйчната смес се добавя 1/3 част от пресятото брашно и се разбърква внимателно като се минава по стените на купата с кръгови движения и тестото се обръща отдолу нагоре. След това се добавя 1 супена лъжица прясно мляко и се разбърква към сместта по същия начин. Така се редуват брашното и млякото, добавяйки се по една трета част от всяка съставка докато всичко се смеси добре.
Във форма с 12 гнезда се поставя по една кошничка във всяко гнездо и сместта се разпределя по равно с помощта на лъжица. След това ако се слага глазура, шприцоването да може да започне от вътрешната страна на кошничката.
Рецепта за глазурата
75 гр. омекнало масло
250 гр. пресята пудра захар
4 суп. л. прясно мляко
1 ч. л. ванилов екстракт
боя и всякаква друга декорация, по желание
Маслената смес се прехвърля в пош с накрайник, по избор и се шприцова върху всяко кейкче. След това се декорира по желание.
Аз оставих малка част бяла глазура и в поша редувах розова и бяла.
Станаха ефектни,вкусни и харесани кексчета от блога на Дени.
Много са ти красиви, радвам се, че си опитала рецептата. Поздрави
ОтговорИзтриване