240 г брашно
200 г захар
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. ванилова захар
100 г течна готварска сметана
2 яйца
100 г разтопено масло
100 мл силно кафе
3 с. л. горчиво какао
100 г шоколадов чипс или рендосан шоколад
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до състояние пяна. Добавят се сметаната, разтопеното масло и кафето. Всички сухи съставки се смесват и се пресяват в течната смес.Добавя се шоколадовият чипс и тестото за шоколадовите мъфини внимателно се разбърква.
Формите за мъфини се пълнят до 3/4.
Фурната се загрява на 180 С.
Шоколадовите мъфини се пекат 15-20 минути.
Шоколадовите мъфини се пекат 15-20 минути.
Продукти:
200 мл сладкарска сметана (течна за разбиване)
200 гр шоколад (натурален или млечен)
1 ванилия
1 с.л. ром или коняк
Приготвяне:
В купа сложете шоклада и сметаната да се разтопят в микровълнова на слаба температура и добавете ванилията и алкохола. Оставете на студено за два часа. Разбийте с миксер до получаването на гъст пухкав крем.В пош със звездообразен накрайник декорирайте мъфините.
Ганаша може да се използва за пълнеж на торти или просто така да се похапва.
За 1-вата годинка на Ради...
И снимка за спомен...
Ах, непременно ще ги опитаме в къщи :)
ОтговорИзтриванеДа ви е жива и здрава малката принцеса!
И ние имаме този конус с кръгове и патето, Александра го разнасяше навсякъде с нея, редеше го, а когато слагашена върха патето, му викаше: Па-па?
Прегръдки!
Всичко разбират от мънички-все приятно изненадана оставам.И Ради много си играе с подобни конуси-това и е втори.
ОтговорИзтриванеТопли прегръдки Жани за вас!
Иха...да ти е жива и здрава Радинка! А баба и все повече надобрява, с все по-хубави и по-хубави десерти, браво, Живе!
ОтговорИзтриване