Продукти:
4 глави лук
4 печени червени чушки от буркан без оцет
50 мл зехтин
1 кг малки кафяви гъби
400 г заквасена сметана
400 мл зеленчуков бульон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Лукът се реже на полумесеци. Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Чушката се реже на жулиен.В тиган с незалепващо покритие и дебело дъно се загрява 1/3 от зехтина и в него се запържва лукът. Изважда се.В същият съд се сипва още 1/3 от зехтина и се запържват гъбите. Изваждат се. Сипва се и останалият зехтин се запържват чушките. Връщат се лука и гъбите и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.
След това се сипва сметаната и се дърпа от огъня.
Леко се обърква сметаната със зеленчуците.
Сервира се с накълцан магданоз.
Много вкусно и постно ястие.
Източник-тук
Няма коментари:
Публикуване на коментар