четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Гъби с печени чушки и лук

Продукти:

4 глави лук
4 печени червени чушки от буркан без оцет
50 мл зехтин
1 кг малки кафяви гъби
400 г заквасена сметана
400 мл зеленчуков бульон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне:
Лукът се реже на полумесеци. Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Чушката се реже на жулиен.В тиган с незалепващо покритие и дебело дъно се загрява 1/3 от зехтина и в него се запържва лукът. Изважда се.В същият съд се сипва още 1/3 от зехтина и се запържват гъбите. Изваждат се. Сипва се и останалият зехтин се запържват чушките. Връщат се лука и гъбите и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.


След това се сипва сметаната и се дърпа от огъня. 
Леко се обърква сметаната със зеленчуците.


Сервира се с накълцан магданоз. 

Много вкусно  и  постно ястие.
Източник-тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар