четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Паниран свински шницел

Продукти:

800 г шницели или свинско месо бе кост
брашно
галета
2 - 3 яйца
сол
черен пипер
олио

замразени зеленуци за гарнитура

Приготвяне:
Купувам от лидъл шницели от свинско месо.Начуквам ги добре,посолявам и леко поръсвам с черен пипер.
Овалвам  в брашно,след това в добре разбитите яйца и в галета.
Притискат се хубаво с ръце, за да може галетата да поеме от яйцата. Престояват поне 15-20 минути.След това пържа ,а може и да се изпекат в тава застлана с хартия.
Зеленчуците ги задушавам леко с масло и сол за няколко минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар