сряда, 12 февруари 2014 г.

Френска багета



И направо към рецептата,че стана време за сън....

1 пакет суха мая
1 голяма чаена чаша топла вода
1 супена лъжица сол
брашно около кг
малко чаревично брашно за поръсване

Приготвяне:
Омесва се тесто от изброените продукти.Оставя се да втаса,като леко се поръсва с брашно,за да не хване коричка.След като удвои обема си,тестото се разделя на 4 или повече топки.Всяка се разтяга и увивава като фитил и се нарежда в пава покрита с хартия и поръсенас царевично брашно.Правят се няколко разреза отгоре и се поръсва пак с царевичнобрашно.Оставя се на топло да втаса за втори път.
И се изпичат на 180 градуса около 25-30 минути.

Вкусни багети,които видях ето тук при Мария-има какво да се види още при нея....


Няма коментари:

Публикуване на коментар