До тук бях с пърженето на крилца .Преди ги сварявах,след това пържех-много мазнина по тях..Вече ще ги правя по начина на Катето-почти като тези в КФС.Кате,благодаря ,че сподели тази рецепта!
Продукти:
Около килограм пилешки бутчета
За маринатата:
8 ч. ч. вода
1/3 ч.ч. сол
2 с.л. рибен сос или хойсин сос
Аз пропуснах ,защото нямах такъв сос
Панировка:
1 ч.ч. брашно
1 и 1/4 ч.ч. галета
4 ч..л. сол
2 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. черен пипер
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
Приготвяне
Пригответе маринатата и сложете бутчетата в нея за 4 часа.
Смесете всички сухи съставки. Разбийте яйцата и добавете млякото.
Извадете бутчетата от маринатата, измийте ги с вода, потопете в яйчената смес, оваляйте в панировката и сложете в тава, покрита с пекарска хартия. Напръскайте леко с олио.
Печете в предварително загрята на 200 С фурна без вентилатор, средна решетка, около 45 мин.
Бързо и вкусно...
Изглеждат страхотно!Браво!
ОтговорИзтриванеЧудесни са! Така пека и панирани пържоли. И по-бързо и по-здравословно!
ОтговорИзтриванеИзглеждат ужасно не знам какво им харесахте толкова.
ОтговорИзтриване