неделя, 2 февруари 2014 г.

Вкусен селски хляб

В тези зимни дни все нещо ми се меси...Все ми се иска да мирише на домашно изпечен хляб,а навън да вали сняг...


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 И днес изпекох хляб от вкусните на Зиче.Винаги стават едни пухкави,вкусни и ароматни.Снощи правих Рамазанката и,днес този вусен хляб и всички в къщи чупим и му се наслаждаваме...Благодаря ти, миличка!
Хубавото тук е ,че няма повторно втасване и пак си става хубав.

Продукти:
1-яйце
1 суха-мая 7 гр. /или 20гр. жива/
200мл.-вада
200мл.-прясно мляко
1ч.л.-сол
1ч.л.-захар
около 800гр. -брашно

Приготвяне:
Смесих всички продукти и омесих меко тесто.
Сложих топката в средата в тава от фурната  застлана с хартия за печене на 50 градуса да втаса ,като поръсих с брашно отгоре..
Когато тестото втаса  увеличих фурната на 180 градуса и пекох до готовност..
Извадих хляба от тавата и сложих  на решетка да изстине.



А  със сиренце намачкано върху хляба каква вкусотия е-така завърших обяда си....



11 коментара:

  1. Неустоимо вкусен хляб, ммммм....и аз ще си хапна със сиренце от него. Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. И хлябът, и крилцата... Чудесни! Как бих си дръпнала едно крилце, да си отчупя парченце хлебче и просто да се забравя. :) Живе, много вкусно си сготвила отново, браво! Хубава вечер от мен. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Усетих аромата на прясно изпечения хляб.
    Чуден е станал,Живе!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. На една вълна сме:) Чудесен е станал!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно! Хляб и сняг - насъщни.:)

    ОтговорИзтриване
  6. Зиче е майсторка на печивата, а твоето изпълнение е повече от достойно - чудесен е станал и сякаш усещам аромата му. Снимките са страхотни!
    Сърдечни поздрави, хубави, усмихнати и вкусни февруарски дни.

    ОтговорИзтриване
  7. Чупни едно крайче,Живе,чак тук ми ухае на прясно изпечено хлебче,което е най-вълшебния аромат,особено посред зима :) .
    С пожелание за слънчев и усмихнат зимен ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря , момичета!Хубав месец ви пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  9. Няма нищо по-хубаво от уханието на прясно изпечен хляб!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотен, автентичен, ароматен и много вкусен :)
    Май с теб сме на една "селска" вълна Живе :)

    Размазанката на Зиче и аз съм я правила и колко се облизвахме и "размазвахме" докато я ядохме ... няма да ти казвам :)
    Наистина няма нищо по-хубаво от аромата на домашен хляб!
    Поздрав с прегръдка миличка!

    ОтговорИзтриване
  11. Като видя , че си месила и се чудя защо отивайки към Бизнес Парка, не ми метнеш едно домашно хлебче на спирката в Младост;) Царица си, Живе!

    ОтговорИзтриване