неделя, 2 март 2014 г.

Дроб с чесън и лимон

Ей тази рецепта на Пепи стана любима.Чесъна и лимона правят чудеса тук.С мъжа ми не можехме да се спрем -така приятно ухаеха......

Продукти за 4 порции:

800 гр дроб ( телешки или свински)
кимион и черен пипер по 1 ч л
сол на вкус
200мл прясно мляко

200 гр. брашно
олио за пържене

сока на 2 лимона (около 120мл)
6-7 скилидки чесън


Приготвяне:

Дробът се нарязва на тънки парчета и се слага в млякото да престои .След това се подсушава..Аз слагам в найлон брашното,подправки каквито искам,слагам дроба вътре и разбърквам.Изпъжвам в тиган и от двете страни.Слагам в малка тенджерка и захлупвам. През това време се счуква чесъна/пресова и смесва с изцедения лимонов сок.
Когато е изпържен дроба се залива с тази смес и пак затваря съда.
 Оставя се да "поеме" затворено за около 10-15 мин., като през това време се разбърква 2-3 пъти ( самия съд се разтръсква; не се бърка с лъжица) както казва и Пепи.

Вече така ще си го правим в къщи.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар